Dryck | Innis & Gunn Lager Beer – nu i Systembolagets fasta sortiment

Av den 9 november, 2015

Svenska folket har sagt sitt – tack vare den stora efterfrågan har Innis & Gunn Lager Beer kvalificerat sig in från beställningssortimentet till Systembolagets fasta sortimentet. Från och med den 1 december finns ölet på hyllan i cirka 140 butiker.

Innis & Gunn Lager Beer lanserades i Systembolagets beställningssortiment den 1 juli och gjorde snabbt succé.Från och med den 1 december återfinns ölet i cirka 140 butiker. Ölet är bryggt med Innis & Gunn’s egna jäststam och smaksatt med lagermalt, humlesorterna Super Styrian and Styrian Goldings och sist men inte minst malt gjord på nakenhavre för att få en känsla av Innis & Gunn’s karaktäristiska och finstämda toner av karamell samt en härlig nötig karaktär i smaken som nakenhavren levererar.

Dougal Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn, förklarar bakgrunden till lagerölet:

”Innis & Gunn’s ales har alla en spännande och komplex karaktär som bygger på balans. Smaken ska vara kraftfull men samtidigt angenäm och god. Med vår nya lager ville jag ge fansen en uppfriskande och aromatisk lager som även levererar fullt ut i balansen. Smaken ger friska humletoner utan att de tar överhanden i beskan. Sist men inte minst har vi tillsatt nakenhavre för att få en känsla av Innis & Gunn’s karaktäristiska, finstämda toner av karamell, samt en härlig nötig karaktär i smaken som nakenhavre levererar”.

Innis & Gunn Lager Beer
Artikelnummer: 89106.
Volym: 330 ml.
Pris: 15.90 kr.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login