Förvänta dig det oväntade

Av den 15 september, 2016

Absolut presenterar sin senaste limited edition-flaska, Absolut Facet, en blå flaska i asymmetrisk design. Flaskans vanligtvis runda former har beskurits likt en ädelsten vilket låter ljusets reflektioner ge flaskan ett nytt, unikt utseende i varje ny vinkel. Något som symboliserar de många olika riktningar en #AbsolutNight kan ta.

Absolut Facet limited edition består av omkring 2,5 miljoner flaskor som distribueras i Örebro län samt världen över, från oktober 2016, flaskan ersätter under en period Absolut Original och finns då i Systembolagets standardsortiment.

Estetiken är en påminnelse om de magiska ögonblick som uppstår i nattlivet, att de bästa kvällarna är de spontana kvällarna. Som uppföljare till förra årets Absolut Electriks tvilling-flaskor i metallic blå och silver, är Absoluts Facet det senaste tillskottet i Absoluts mycket uppskattade tradition att lansera en unikt designad flaska i slutet av varje år.
Tidigare limited editions inkluderar Absolut Warhol med Andy Warhols ikoniska Absolut-målning tryckt på flaskan, och Absolut Unique med fyra miljoner unikt designade flaskor.

”Med Absolut Facet limited edition vill vi fira det oväntade och uppmuntra folk att vara öppna för de olika äventyr en natt kan ta dig med på. Vi tror att de bästa nätterna uppstår ”out of the blue” – oplanerade och spontana. För att ytterligare påvisa detta strävar vår senaste kampanj, #AbsolutNights, efter att inspirera människor till spontana kvällar och nya bekantskaper man gör längst med vägen”, säger Gaia Gilardini, Global Communications Director, Absolut.

För att underlätta för alla att skapa sin egna #AbsolutNights hemma har Absolut samarbetat med Spotify och utvecklat en digital plattform, Discover. Tjänsten skapar oväntade spellistor baserade på dina vänners kombinerade musiksmak och tipsar om Absolut-drinkar inspirerade av dessa låtar så att vänner kan skapa sin egna #AbsolutNights hemma. Besök Absolut.com för att testa.

I samband med lanseringen av Absolut Facet fortsätter Absolut sin globala #AbsolutNights-kampanj med en serie kortfilmer som skildrar olika oförglömda, oväntade nätter ur olika personers individuella perspektiv. Serien hyllar själva kärnan i det som gör en kväll fantastisk. Det kan vara nya vänner på en musikfestival eller att skapa ännu starkare band med dina nuvarande vänner, äkta relationer är grunden till alla oförglömliga nätter. Filmerna kan ses på YouTube.

En nationell Facet turne kommer göra ett fleratal nerslag under november och december månad i olika delar av Sverige.

Absolut Facet limited edition består av omkring 2,5 miljoner flaskor som distribueras i Örebro län samt världen över, från oktober 2016, flaskan ersätter under en period Absolut Original och finns då i Systembolagets standardsortiment.
Priset för en 700 ml flaska är 239 SEK.

Absolut Facet Drinkar…

absolut-facet-drink-01-01The Mule for 2
100ml Absolut Vodka
300ml Ginger Beer
30ml Färsk Limejuice
Häll alla ingredienser i en stor mule-bägare fylld med iskuber.
Garnera med en limeklyfta
För 2 personer

absolut-facet-drink-02Espresso with Friends
200ml Absolut Vodka
60ml Kahlúa
40ml Sockerlag
200ml Espresso (rumstemperad)
Häll alla ingredienser i en shaker fylld med is och skaka tills det känns nedkylt.
Sila ner i ett kylt cocktailglas och garnera med kaffebönor.
För 3-4 personer

absolut-facet-drink-03-03Elderflower Collins for 2
100ml Absolut Vodka
60ml Färsk Citronjuice
40ml Fläderkoncentrat
300ml Sodavatten
Häll alla ingredienser i en Absolut Jar fylld med is, garnera med två citronskivor.
För 2 personer

absolut-facet-drink-04-04Sea Breeze pitcher
500ml Absolut Vodka
1000ml Tranbärsjuice
500ml Färsk Grapefruktjuice
Häll alla ingredienser i en karaff fylld med iskuber och garnera med citronskivor.
Servera i highball-glas.
För 5-6 personer

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login