Dryck | Ett måste för alla Proseccoälskare

Av den 3 augusti, 2016

– Ny premium-prosecco från Bolla

Marknaden har exploderat och Proseccofebern ser inte ut att avta. De flesta produkter som säljs är budgetviner med stora produktionsvolymer. Vinhuset Bolla vill med sin Bolla Valdobbiadene Prosecco Superiore visa att Prosecco kan vara något helt annat. Italien kan bättre!

Bolla Valdobbiadene Prosecco Superiore känns igen på sin fruktiga och blommiga doft, välbalanserade syra och fyllighet. Eftersom vinet får ligga länge på jästen får det en större kropp och en fylligare smak. I vinet finns fina små eleganta bubblor med en rund och krämig mousse, mycket likt champagne.
Vinet är idealiskt som aperitif och passar även bra till lättare tilltugg. Tack vare sin fräschör och arom kan denna Prosecco även serveras till rätter av ljust kött, fisk eller skaldjur. Givetvis går vinet även bra till charkbrickan. Vid servering bör temperaturen ligga på 6-8 grader.

Det italienska vinhuset Bolla är sedan tidigare känt för sin kvalitet, något som också återfinns i Bolla Valdobbiadene Prosecco Superiore. Detta är en Prosecco där hantverket lyser igenom och strikta urval kring druvorna har gjorts. I Valdobbiadene odlas druvan glera i mindre skala och på en högre altitud, med lägre skördeuttag vilket ger en annan karaktär på druvan. Istället för tydliga pärontoner finns mer elegans och smaken är mer sofistikerad, även om stilen för Prosecco fortfarande finns kvar.
Bolla Valdobbiadene Prosecco Superiore i SvD

”Bolla presenterar nu ett riktigt bra exempel på en kvalitetsprosecco till ett överkomligt pris. Bolla Valdobbiadene Prosecco Superiore är en ny snygg välgjord prosecco från bergstrakterna där luften är svalare och druvorna får en friskare frukt. Här dessutom kompletterat med en elegant brödighet tack vare att vinet har legat på jästfällningen en tid likt lyxig champagne. Doften är rikt fruktig med en attraktiv blommighet – tillsammans med en fräsch bubblighet och en bra syra i avslutningen. Lika bra som festdryck, till lätta sommarrätter eller som aperitif.”
/Mikael Mölstad, SVD mat och Vin 160713

Området Valdobbiadene
Cirka 50 km nordväst om Venedig i den kända vinregionen Veneto ligger Valdobbiadene med de Adriatiska sandstränderna mot söder samt bergskedjan Dolomiterna i norr. Inbäddad bland grönskande kullar och med vackra byggnader ligger staden där vinodling sker i liten skala och produktionen är ett litet men genuint hantverk.

Här har vin odlats i århundranden och vinodling är en stor del av samhället. 2009 blev området certifierat DOCG och anses var den bästa regionen för Prosecco. Idag anses området så unikt att det är på väg att bli klassat som världsarv av UNESCO.

Bolla Valdobbiadene Prosecco Superiore
Producent: Bolla
Ursprung: Valdobbiadene, Veneto
Artikelnummer: 77753
Alkoholhalt: 11 %
Volym: 750 ml
Pris: 149 kr
Förpackning: Elegant presentförpackning
Typ: Italienskt, Mousserande
Passar till: Fågel & Fisk

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login