Ekologiska teer gör och är gott

Av den 15 september, 2016

Att erbjuda en vän en varm kopp te innebär omtanke. Detta är något som Friggs alltid bär med sig i val av örter och ingredienser i sina teer. Nu lanserar Friggs sex exklusiva teer i en helt ny premiumserie, alla med noggrant utvalda ingredienser i goda smakkombinationer. Två teer som sticker ut lite extra bland nyheterna är vitt te med frisk syrlighet från citrongräs samt ett grönt te som innehåller det nya superfood-teet matcha med smak av citronmeliss och en mild ton av citrongräs.

Sedan 1968 har Friggs gjort det enkelt att njuta av det naturen ger. De exklusiva råvarorna i de nya teerna är samtliga ekologiska och har valts ut för att göra gott och samtidigt bjuda på spännande och goda smakupplevelser. Dessutom har stor hänsyn tagits till miljön – hela vägen från den ekologiska odlingen till sophanteringen, med 100% återvinningsbara förpackningar och komposterbara tekuvert och tepåsar.

Att dricka en varm kopp te när kvällarna blir mörkare och kyligare är svårslaget. Upplevelsen ligger lika mycket i smaken som i tillfället. Att bjuda någon på en kopp te med goda och fina ingredienser är att visa omtanke, säger Petra Månsson, varumärkeschef på Friggs.

Om teerna:

Grönt te – Matcha Citronmeliss.

Matcha är ett grönt te där tebladen finmalts till ett pulver. Matcha har på kort tid blivit oerhört efterfrågat tack vare sitt höga näringsinnehåll. När matcha tillreds på traditionellt vis blandas de finmalda tebladen direkt med varmt vatten. I Friggs nya ekologiska Matcha Citronmeliss har man förenklat processen genom att blanda matcha med grönt te och uppfriskande citronmeliss i påsar för att kunna tillreda teet på vanligt sätt.

Vitt te – Citrus.
Vitt te har uppmärksammats bland hälsomedvetna konsumenter under den senaste tiden för sitt näringsinnehåll. Tebladen skördas tidigare och genomgår inte heller någon ytterligare behandling som rullning, oxidering eller upphettning vilket gör att det vita teet innehåller mer näringsämnen än andra teer. Friggs ekologiska vita te heter Bai Mu Dan och består av knopparna och de närmaste bladen. Teet kan avnjutas varmt men även med fördel kylas och drickas som ett läskande iste med några skivor apelsin eller citron.

Rooibos – Äpple Kanel Hibiskus.
Det röda teet har länge varit en favorit bland hälsomedvetna konsumenter. Här är det blandat med frisk syrlighet från ekologiskt äpple, äkta kanel och en mild ton av hibiskus, vilket förhöjer den naturliga sötman i rooibos ytterligare. Rooibos innehåller inte något koffein, vilket gör att det med fördel kan drickas på kvällen. Det är även uppfriskande och gott att servera kylt med några isbitar.

Örtte – Ingefära Citrongräs.
Det här örtteet innehåller 50% ingefära och syrligheten från citrongräset balanseras av sötma från lakritsrot. Ingefära är en ört som är uppskattad bland många hälsomedvetna och det har blivit populärt att beställa ingefärsshots i juicebaren; med Friggs örtte ingefära citrongräs kan du njuta av en kopp hemma när du vill. Teet är naturligt fritt från koffein.

Örtte – Kryddig Chai.
Detta aromatiska örtte innehåller hela 72% äkta kanel (ceylonkanel) med lakritsrot, ingefära, kardemumma och kryddnejlika som fulländar den mustiga smaken. Detta chaite kan avnjutas precis som det är, eller blandas med mjölk och espressokaffe till en så kallad Dirty Chai, vilket är en dryck som blivit en stor trend i USA. Teet är naturligt fritt från koffein.

Örtte – Mynta Nässlor.
Ett örtte med frisk smak av mynta och lite kryddig eftersmak från nässla. Både mynta och nässlor är ingredienser som ibland förekommer i detoxkurer. Nässlor är näringsrika och innehåller bland annat vitamin A, C och flera mineraler t.ex. järn. Detta örtte innehåller 25 % nässlor och är naturligt fritt från koffein.

Finns i butik i Örebro med full distribution från vecka 38.

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login