Dryck | Doorly’s 6 Year Rom i fast sortiment på Systembolaget

Av den 27 augusti, 2015

Efter det mycket goda mottagandet av Doorly’s XO sherryfatslagard rom på Systembolagets hyllor under 2015 lanseras nu ytterligare en rom i serien från Barbados.

Doorly’s 6 Years är en klassisk Barbadosrom av den engelska skolan producerad av RL Seale & Co. Rommen lagras i sex år på fat av amerikansk vitek som tidigare innehållit bourbon whiskey.

R.L. Seale & Co är ett familjeföretag som är ett av Barbados äldsta handelshus vars inblandning i romskapande sträcker sig tillbaka till år 1820. Nuvarande master distiller, Richard Seale, är en av regionens mest innovativa destillatörer och blandare med en djup passion för att producera perfekt rom med stor smak helt utan tillsatser.

Familjen Seals destilleri Foursquare Distillery, där romen produceras, upptar platsen för en tidigare sockerfabrik med rötter från 1636. Idag är det ett av världens mest moderna och effektiva romdestillerier. Destilleriet är utformat för att vara både energieffektivt och miljövänligt utan att behöva tulla på vare sig kvalitet eller hantverk.

Doorly’s 6 Years står sig lika bra på egen hand som en avec eller digestif efter maten som med en isbit eller två som en aperitif innan. Även som drinkingrediens gör sig Doorly’s 6 Years väldigt bra. Prova en uppfriskande klassiker som Daiquirí skakad med rom, färskpressad lime och lite sockerlag eller en enkel ”grogg” som Doorly & Stormy med rom, lime och Ginger Beer över is.

Dorrly’s 6 Years
Artikelnummer: 508
Pris: 147 SEK
Alkoholhalt: 40%
Volym: 350 ml

Smak och Doft
Doorly’s 6 Years öppnar upp snyggt och balanserat med en doft av kola, brödsirap och frukt. Mot slutet av doftspektret hittas mineraler och rostade fat. Smaken är fyllig och varm med smörkolakarameller, ananas, kokos och väl balanserade fat. Allt sammanfattas med en lång eftersmak som avslutas med kanderad ingefära.

Doorly’s 6 Years lanseras i Systembolagets fasta butikssortiment med säljstart den 1 september 2015. Importör är Renbjer & Magnusson AB som sedan starten 2004 positionerat sig som den ledande importören av hantverksmässiga varumärken för Sveriges kräsna cocktailbarer och drickare.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login