Dryck | Daiquiri – årets midsommardrink

Av den 16 juni, 2015

Midsommar står inför dörren och Teatergrillens prisbelönte barmästare, Mathin Lundgren delar med sig av receptet på årets midsommardrink – klassikern Daiquiri med färska jordgubbar, som den ska smaka.

Varma, ljusa sommarkvällar lockar svala och fräscha drinkar. Säsongens fantastiska utbud av frukt och bär är perfekta smaksättare till många klassiska drinkar. Nu presenterar Mathin den optimala drinken för årets midsommarfirande.

Midsommar och svensk sommar förknippas såklart med jordgubbar. Vad passar då bättre som årets midsommardrink än klassikern, Daiquiri med färska jordgubbar, säger Mathin.

Sommarens drinktilltugg får gärna också vara lätta och fräscha med utgångspunkt i säsongens utbud.

Se till att välja snacks som går att förbereda i god tid så du kan ägna mer tid åt dina gäster och att njuta av den svenska sommaren, avslutar Mathin.

Att blanda egna drinkar är varken krångligt eller tidsödande. I Mathin Lundgrens drinkbok Barmästarens manual – drinkar & snacks från grunden lär man sig att göra goda och välbalanserade drinkar från grunden – utan att för den sakens skull försumma gästerna.

Daiquiri med jordgubbar

50 ml ljus rom (eller mörk efter smak och utbud)
30 ml limejuice
20 ml sockerlag
1-2 jordgubbar

Mät upp ingredienserna (inklusive jordgubbarna) i en shaker och skaka drinken kall nog för att svalka en varm sommardag. Sila upp den i en ännu kallare cocktailglas direkt från frysen, garnera med valfritt bär och njut innan värmen har tagit den i sitt våld.

Mat & Dryck | Drink
Örebroguiden

Recept av Barmästare Mathin Lundgren
Foto av Robin Bruhn

You must be logged in to post a comment Login