Dryck | Bollinger lanserar Bollinger 007 Limited Edition

Av den 12 oktober, 2015

Bollinger firar den fjortonde Bondfilmen med lanseringen av Bollinger 007 Limited Edition.

Familjen Broccoli har producerat Bondfilmerna sedan 1970-talet och redan då etablerades en vänskap mellan familjerna Broccoli och Bollinger. En vänskap som har resulterat i världens äldsta samarbete på filmduken. Första gången Bond drack Bollinger var i filmen Live and Let Die 1973, och 14 filmer senare är han sin vana trogen.

Bollinger 007 Limited Edition årgång 2009 reflekterar champagnehusets karaktäristiska stil. Flaskan kommer förpackad i en specialframtagen kylare i svart med Bollinger- och 007-varumärkena skrivna i silver. Kylaren kan hålla flaskan kyld i upp till två timmar. Den 30 oktober släpps cirka 500 flaskor i Systembolagets beställningssortiment. Priset för en flaska 750 ml Bollinger 007 Limited Edition är 1 369 kronor, artikelnummer 77561.

– Årets begränsade Bond-utgåva av årgång 2009 är en champagne med mycket karaktär, inte helt olik en viss hemlig agent, säger Kajsa Ekman, produktchef för Bollinger.

Bollinger 007 Limited Edition har en djup, gyllene färg, en arom av vita blommor, citrus, bakat päron med inslag av vanilj, hasselnötter och brioche. Smaken är frisk och livfull med toner av torkad frukt, plommon, kvitten och honung och en exceptionellt lång avslutning.

– Bollinger 007 Limited Edition är den enda möjligheten att upptäcka årgång 2009, presenterat på ett innovativt sätt, inspirerat av den legendariska elegansen hos agent 007, säger Jérôme Philipon, vd för Champagne Bollinger.

Bollinger Spectre Crystal Set
Förutom Bollinger 007 Limited Edition, lanserar champagnehuset även en ännu mer limiterad specialutgåva för att hylla filmen: Bollinger Spectre Crystal Set. Totalt produceras 307 exemplar av Bollinger R.D. 1988 magnum tillsammans med en handblåst kristallkylare skapad av Eric Berthès Saint-Louis Crystalworks. Bollinger R.D. 1988 är en riktigt stor champagne från Bollinger med en blend på 72 % Pinot Noir och 28 % Chardonnay från 17 olika byar varav 66 % Grands Crus. Champagnen är kraftfull, komplex och utvecklad smak med elegant mineralitet, djupa mognadstoner och mycket lång eftersmak. Ett av dessa exemplar kommer att finnas på Stockholms Auktionsverk från och med november. Värdet på Bollinger Crystal Set uppskattas till 49 000 kronor.

Historien om Bollinger är en historia om en familj som sedan 1829 producerat prestigechampagne. Sex generationer har drivit vinhuset och man har tålmodigt byggt upp det arv och den kvalitet som man står för idag. På Bollinger har man alltid producerat stora champagner med kraftfull och sofistikerad stil och man är ett enastående champagnehus erkänt av stora champagneälskare.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login