Dryck | Adobe Bag-in-box är nu KRAV-märkta

Av den 5 juli, 2015

Adobe Cabernet Sauvignon/Syrah/Carmenere samt Adobe rosé produceras av den ekologiska producenten Emiliana Organic Vineyards och har funnits på den svenska marknaden sedan våren 2014.

Vi är nu stolta att kunna meddela att båda vinerna sedan den 1 juli även är KRAV-märkta.

”Med KRAV-märkningen vill vi lyfta fram Emilianas filosofi om en hållbar vinodling där vinodlingen sker med stor omsorg för miljön. Vi vill också lyfta fram det sociala ansvarstagandet som Emiliana tar där respekten för de anställda prioriteras högt” säger Stefan Schnitzler, Brand Manager

KRAV-märket är en av Sveriges mest kända miljömärkningar som visar att en vara är ekologiskt producerad med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. KRAV-märkta viner produceras utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel på en arbetsplats där det råder en bra arbetsmiljö.

Till skillnad från den EU-ekologiska märkningen inkluderar KRAV även regler gällande klimat och socialt ansvar.

Emiliana Organic Vineyards grundades 1986 och är idag en av världens största ekologiska vinproducenter. Emiliana är övertygade om att man genom att arbeta med hållbara, ekologiska och biodynamiska jordbruksmetoder får friskare och mer produktiva vingårdar som i sin tur leder till en högre druvkvalitet och därmed bättre viner.

Adobe Cabernet Sauvignon, Syrah, Carmenere
Art.nr: 6298
Pris: 209 kr
Druvor: 50% Cabernet Sauvignon, 35% Syrah, 15% Carmenere
Ursprung: Valle Central, Chile
Alkohol: 13%
Syra:3,35 g/l
Socker: 5,26 g/l
Lagring: 20% av vinet har lagrats på franska ekfat i sex månader.
Doft & Smak: Fruktigt och medelfylligt vin med doft och smak av björnbär, svarta- och röda vinbär samt mogna jordgubbar. Vinet har runda och lena tanniner samt en lång eftersmak som inramas av en lätt vaniljton från ekfatslagringen.
Passar till: Trevligt allroundvin som passar extra bra till fläskkött och kyckling med ugnsbakade rotfrukter, lättare grytor samt mogna ostar.

Adobe Rosé
Art.nr: 6542
Pris: 209 kr
Druvor: 40% Syrah, 40% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot
Ursprung: Valle Central, Chile
Alkohol: 12%
Syra:4,34 g/l
Socker: 7,31 g/l
Doft & Smak: Ett ljust rosa vin som är mycket fräscht och fruktigt i både doft och smak. Ett fylligt, välbalanserat, lent och elegant vin.
Passar till: Perfekt som aperitif eller till sushi samt krämiga ostar.

Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login