Dryck | Älgen Hälge får en ny familj i whisky- och vinhyllorna

Av den 17 mars, 2015

Bulls Licensing har utsett JPC Wines som ny licenstagare att sälja whisky och vin under namnet Hälge. Älgen Hälge, som är en mycket omtyckt figur skapad av serietecknaren Lars Mortimer, får ge namn åt flera produkter i importörens JPC Wines sortiment.

Från och med 16 mars 2015 kommer JPC Wines att sälja både Hälge whisky och Hälge vin på den svenska marknaden. Licensen ger även importören möjlighet att arbeta med produkterna i Norge, Finland och Tyskland.

Vi tycker att det är fantastiskt kul att få möjlighet att arbeta med och utveckla Hälgeprodukterna, säger Jan-Peter Carlsson, vd i JPC Wines. Hälge whisky är ett etablerat, framgångsrikt whiskymärke och vi ser fram emot att fortsätta bygga varumärket.

Hälge whisky, The Famous Moose, är en blended Scotch whisky som säljs i Systembolagets fasta sortiment. I Hälgeserien finns även ett rött vin från Rhône och ett vitt vin från Alsace. Alla produkterna säljs också på restauranger, i grossistledet och kommer att finnas inom tax-freeförsäljningen.

Hälgeprodukterna lanserades på den svenska marknaden redan 2012 och har sedan dess sålts med framgång främst genom Systembolaget. Vi ser nu fram emot att tillsammans med JPC Wines utöka distributionen att omfatta fler länder och andra försäljningskanaler, säger Ida Bergfeldt, Brand Director på Bulls Licensing.

JPC Wines är en kvalitetsinriktad importör av Vin & Sprit som främst är känd för sina prisvärda viner från nya världen. Företaget blev nyligen utsett till en hedrande fjärdeplacering i tidskriften Allt om Vins utnämning av Årets importör.

Dryck | Whisky & Vin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login