Dryck | 90 poäng till Bonterra Zinfandel 2012 i Wine Enthusiast

Av den 20 juli, 2015

I aprilutgåvan av det anrika vinmagasinet Wine Enthusiast fick Bonterra Zinfandel 2012 90 poäng med följande motivering:

”Vinet kombinerar fräschhet med koncentration och bra struktur. Färgen är djup och i vinet finns aromer av tranbär, röda körsbär och toner av rosmarin och timjan. Smaken är fyllig, fruktig och mogen och vinet har vibrerande men eleganta tanniner.”

Bonterra Organic Vineyards grundades av Fetzer 1990 och är baserade i Mendocino County, nära Kaliforniens norra kust bland branta kullar och böljande dalar. Platsen är idealisk för att producera ekologiska- och biodynamiska viner med de torra och varma somrarna, de svalkande dimmorna från Stilla havet, rika jordar och en stor mångfald av djur och växtlighet. All produktion på Bonterra är ekologisk sedan starten 1990 vilket gör företaget till något av pionjärer inom området i vinvärlden.

2012 års skörd i Mendocino kan enligt Bonterras chefsvinmakare Bob Blue summeras med ett enda ord ”enastående” och han menar att kvaliteten på druvorna verkligen var unik med mogna och mycket koncentrerade druvor.

Bonterra Zinfandel 2012
Art.nr: 22620
Pris: 139 kr
Druvor: 87% Zinfandel, 10% Petite Sirah, 2% Sangiovese, 1% Grenache
Ursprung: Mendocino County
Lagring: 100% av vinet är lagrat på mestadels franska ekfat i 6 månader varav 25% på nya ekfat.
Syra: 5,6 g/l
Alkohol: 14,5%

Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login