Dryck | 60-årsjubileum för elegant champagne

Av den 23 oktober, 2015

År 1955 åkte vi svenskar på den allra första chartern till Mallorca och filmen ”En stjärna föds” med Judy Garland och James Mason hade premiär. Men filmen var inte den enda stjärnan som såg världens ljus. 

Samma år – mitt i det formstarka femtiotalet, bestämde sig några vinodlare från Mardeuil nära Epernay i Champagne att gå samman för att gemensamt skapa ett helt nytt champagnekooperativ. Som varumärke valde de namnet på den finaste av sina vingårdar – Beaumont des Crayères.

Under december 2015 får därför alla flaskor av Beaumont des Crayères Grande Reserve en sprakande specialdesign i begränsad upplaga. De olika pusselbitarna illustrerar de olika markbitarna på Beaumonts ägor och den illustrerade rosen är en lekfull variant av logotypens rossymbol. En färgstark flaska som pryder sin plats på julens och nyårets alla festligheter (och dessutom nog glädjer alla 60-åriga trendmedvetna jubilarer lite extra).

Denna eleganta, klart gyllene champagne är karaktärsfull med mycket fruktig doft av mirabeller, ananas, rostat bröd och fin smörighet. I smaken hittar man inslag av honung, färska plommon och körsbärskärnor. En champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak. Men så har man också jobbat på den goda smaken i 60 år!

Beaumont des Crayères Grande Reserve
Art. nr: 7891
Pris: 199 kr
Producent: Champagne Beaumont des Crayères
Ursprung: AOP Champagne
Årgång: Non vintage
Alkoholhalt: 12 %
Druvor: 60 % pinot meunier, 25 % chardonnay, 15 % pinot noir
Lagring: Vinet har lagrats i 2 år.

Varje champagne förses med ett unikt degorgeringsdatum.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login