Dregen bjöd East West på ryggmärgsrock

Av den 4 december, 2017

I lördags avslutade Dregen sin soloturné på East West i Örebro, och det blev en ordentligt röjig avslutning.

Dregen eller Andreas Tyrone Svensson som han heter är nog mest känd som gitarrist i Hellacopters, eller mannen som startade Backyard Babies. Nu har han varit ute på en soloturné i Sverige med sin soloplatta, med sig på turnén har han haft ett band bestående av Hux Nettermalm på trummor, Martin Tronsson på bas och Erik Almström på trummor.

Det är fullt ös direkt och publiken känns som om de är med på notorna redan från början, och de som inte riktigt hunnit komma igång blir det snart fart på då man som tredje låt spelar ”Star War” vilket är en riktig partystarter enligt mig.

En annan höjdarlåt som även den kom tidigt i låtlistan var ”Flat Tyer On A Muddy Road” från Dregens soloalbum. Detta är skön musik att lyssna på, den är enkel, tight och jag hörde en man i publiken kalla den för ryggmärgsrock.

Spelningen är bra, röjig och svettig precis som det skall vara, tyvärr är Dregen ganska hes men jag tycker ändå att han klarar av sången hyggligt ändå, man märker också på bandet att detta är avslutningsspelningen på turnén då de är fruktansvärt tighta.

Detta var en riktigt bra konsert och jag måste lyssna mer på Dregens soloalster.

Dregen på East West får hela…

Bilder från spelningen.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login