Dree Low till Ritz Nightclub

Av den 5 februari, 2020

Han vill utveckla svensk hiphop ”till något vi aldrig skådat”.

Och Dree Low är på god väg. Senaste albumet Flawless gick in som etta på albumlistan och totaldominerade Spotifys topplista då alla skivans spår placerade sig på topp 50, inte minst utvecklades singeln Pippi till en monsterhit som låg etta under en hel månad. Dree Low är född och uppvuxen i Husby. Det var på ungdomsgården Reactor han började rappa som sextonåring, och som rappare är han mån om att skildra verkligheten som han ser den, trots att det ibland möts av oförståelse.

Eller som han uttryckte det i en intervju med PSL:

– Folk som vill hata, de har redan bestämt sig. De lyssnar inte. Folk försöker inte ens se det från våra ögon.

Framgångarna för Dree Low går att förklara på många sätt. Men det råder ingen tvekan om att kombinationen av allvar, humor, övertygelse och lekfullhet spelar in, för att inte tala om känslan för låtar som sätter sig. Kanske också för att han ger röst åt en sida av samhället som det ofta tycks saker om men som sällan själv får komma till tals. Det är ingen slump att han blev Årets artist på Förortsgalan 2019, förutom att han är en rapstjärna är han också en förebild och en opinionsbildare.

Under 2019 utsågs han till Framtidens Artist av P3’s musikredaktörer och under P3 Guldgalan vann han pris i kategorin. Han vann även pris för Årets HipHop/R&B och uppträdde live under galan. Och detta är bara början. För Dree Low kommer ju ta svensk hiphop till något vi aldrig skådat.

Dree Low till Ritz Nightclub – Epic Fredag 7 Februari 2020.

» Mer information här «

Musik | Dree Low till Ritz Nightclub
Örebroguiden

Källa Ritz Nightclub

You must be logged in to post a comment Login