Drama | Peter Stormare i Nordisk dramasatsning på TV3 och Viaplay

Av den 13 juni, 2015

TV3 och Viaplay samproducerar en ny nordisk dramasatsning med arbetsnamnet Black Widows. Inspelningarna börjar i slutet av juli och dramaserien kommer att visas i Sverige, Norge och Danmark 2016. En av huvudrollerna spelas av Hollywoodstjärnan Peter Stormare. – Jag är väldigt glad över att TV3 satsar på drama och ännu gladare att få vara en del av det, säger Peter Stormare.

Black Widows handlar om tre väninnor som planerar en hämnd på sina män. Tre skandinaviska skådespelerskor kommer att ha huvudrollerna tillsammans med Peter Stormare.

Det kommer att bli ett spännande projekt att jobba med och jag är ivrig att få komma igång, säger Peter Stormare som just nu filmar i USA.

Black Widows kommer att sändas i åtta entimmesavsnitt och bygger på den finska originalserien från 2014 – som blev kanalen Nelonens mest framgångsrika dramaserie någonsin. Serien kombinerar en stark kriminalhistoria med ett traditionellt relationsdrama.

Black Widows är den perfekta dramaserien. Drama över de nordiska gränserna har blivit allt populärare de senaste åren och här har vi ett vinnande dramakoncept för flera plattformar i flera länder, säger Morten Morgensen Chief Content Officer för MTG fri-TV i Skandinavien.

Black Widows är ett samarbete mellan MTG TV i Sverige, Norge och Danmark samt MTGs nordiska streamingtjänst Viaplay.

Black Widows kompletterar vårt redan starka utbud av serier. Vi har länge letat efter det perfekta projektet för ett samarbete mellan tv-kanalerna och Viaplay och vi tror att Black Widows kommer att fånga publikens intresse både linjärt och online, säger Jakob Mejlhede, MTG Executive Vice President Programming and Content Development.

Film & Spel | Drama
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login