Dragon Blood nu även med 28% alkoholstyrka

Av den 20 maj, 2017
Dragon Blood Silver Strength

Nu finns Dragon Blood att köpa med en alkoholstyrka på 28% vol. som ett alternativ till den med 50% vol. Den nya, ännu mer shotvänliga varianten, heter Dragon Blood Silver Strength och har samma intensivt kryddiga och fruktiga smak som sin starkare föregångare. Dragon Blood Silver Strength (87346, 189 kr) en flaska rymmer 500 ml.

Dragon Blood är en svensk innovation som snabbt fått en stadig fanbase. Som en följd av efterfrågan väljer man nu att lansera samma dryck fast med en lägre alkoholhalt.

– Dragon Bloods storhet ligger i den innovativa smaken, som har många lager och sensationer. För alla som tycker om att ta en shot eller två ville vi ta fram ett alternativ som ger samma häftiga smak men som har en lägre alkoholhalt. Många tycker även om att använda originalvarianten med 50% alkoholstyrka som drinkbas, säger Carl Bieneck, en av grundarna.

Båda styrkorna av Dragon Blood har en spännande och het smak med inslag av granatäpple, jordgubbe, rabarber, kanel och chili. Signatursmaken består av en ”trestegsraket”, där en fruktig början följs av en svag ton av kanel och avslutas med en eldig touch av chili. Dragon Blood Silver Strength avnjuts med fördel som en iskall shot.

Om Dragon Blood
Dragon Blood är en produkt som är framtagen i Sverige av två entreprenörer. På mindre än två år har drycken gått från att finnas på enstaka Systembolag till att idag finnas på 140 Systembolag runt om i landet. Dragon Blood är framställd av en vodkabas på vete och är smaksatt med frukter, bär och kryddor. Den är 100 % vegan och innehåller endast ett naturligt färgämne (E163). Drycken serveras som en iskall shot eller som en utmärkt god drinkbas.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login