Dotter är tillbaka med ny singel

Av den 10 augusti, 2019

Johanna Jansson, mer känd under artistnamnet Dotter har under våren gjort succé med Måns Zelmerlöw-samarbetet ”Walk With Me”. Med nästan sex miljoner streams har en ny publik fått upp ögonen för Dotters dramatiska popmusik. I ”I do”, den första egna singeln 2019 släpper Dotter in lyssnarna i en relation som kanske inte alla gånger är den bästa.

– ””I do” handlar om ett ”tragic wedding” där ingen kommer till vigseln. Helt enkelt känslan att älska en person men att ingen runtom dig förstår varför. De tycker rent ut sagt att du är galen som vill gifta mig med honom. Du är förblindad av kärlek och den kärleken är så stark att du skulle göra vad som helst för den mannen, vilket andra har svårt att acceptera.”

Musikvideon till låten är producerad av Dotter själv, som ända sen starten av sin karriär 2014 haft mycket att säga till om när det kommer till alla delar av sitt artisteri.

-”För mig är Dotter något mer än bara låtarna. Allt jag gör med Dotter har en mening, lyssnar man till exempel på texten till ”I Do” så förstår man direkt varför Dotter på scen bär kläder som påminner om bröllopskläder men som kanske inte riktigt följer alla traditioner och konventioner.”

”I Do” släpps nu och kommer under hösten att följas upp med ytterligare singlar.

Om Dotter
Dotter heter egentligen Johanna Maria Jansson och är uppvuxen i Arvika. Som barn förälskade hon sig i sina föräldrars skivsamling som spände mellan Led Zeppelin och Enya. Efter en hel del inspelningar hemma med producenter över nätet bestämde sig Dotter för att flytta till Stockholm för sångutbildning på Kulturama och börja en större satsning på sin musikkarriär. Debutsingeln, ”My Flower” släpptes 2014 och blev på kort tid uppmärksammad båda internationellt och på hemmaplan. Låten blev hyllades i flera internationella medier och Popjustice beskrev ”My Flower” som en mix mellan Abba och Lana Del Rey. År 2015 kom singeln ”Dive”, året därpå släpptes ”Creatures Of The Sun” som är den låten som spelats mest i UK och under 2017 släppte hon singlarna ”Evolution” och ”Rebellion”. Dotter har de senaste åren fokuserat på att utvecklas som liveartist men skriver ständigt ny musik, mestadels till sig själv men även till andra artister, bland annat har hon skrivit låten ”I Cry” tillsammans med Sabina Ddumba som finns på hennes album ”Homeward Bound” och ”Red Lights” tillsammans med Kill Paris där hon även medverkar som featured artist. Under 2018 släppte Dotter låtarna ”Heatwave” och ”Cry” där den sistnämna var Dotters debut i Melodifestivalen. Låten blev en succé som till dags dato har streamats knappa 2.5 miljoner gånger. 2019 har Dotter släppt en låt, Måns Zelmerlöw-samarbetet ”Walk With Me” som efter att ha premiärspelats i Melodifestivalens Andra Chansen har spelats över över 5.5 miljoner gånger på Spotify.

Lyssna på ”I do” här»

Musik | Dotter är tillbaka med ny singel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login