Dolores spelar jazz live på Makeriet

Av den 24 september, 2020

Onsdagen den 30 September kommer jazzbandet Dolores till Makeriet för en livespelning.

Dolores är ett möte mellan personliga musiker med varierande bakgrund. Nutida, framåtblickande jazz med en hel del utrymme för improvisation, där man även kan skönja inspiration från folkmusik från olika delar av världen. Dolores är även ett kvinnonamn, bildat av det latinska ordet dolor – smärta.

Staffan Svensson har sedan 80-talet varit en tongivande och personlig röst som hörts i massor av olika sammanhang, bl.a. Entra, 1300 Oslo, Andrew Hill och samarbetade med Fredrik Nordström i ”VIBB”.

Fredrik Nordström har med stor kreativitet och produktivitet gjort många plattor och konserter med bl.a. Gerald Cleaver, Bobo Stenson, Johan Berke, Sandra Hempel och Palle Danielsson. Senaste albumet ”Svensk standard” består av personliga tolkningar ur den svenska låtskatten.

Andreas Hourdakis har med sin egna trio gjort hyllade album med både eget material och originella versioner av Bob Dylan-låtar. Har även hörts i en mängd andra sammanhang såsom Magnus Öström band, Jeanette Lindström, Sebastian Studnitzky och Karin Hammar.

Ilaria Capalbo spelar i den japanska Blue Note-pianisten Chihiro Yamanakas europeiska trio och har även spelat med bl.a. Stefano Di Battista, Norma Winstone, Cassie Kinoshi och Giuseppe Bassi. Släppte härom året duoalbumet Invisible Atlas, vilket bl.a. resulterade i en konsert i Royal Albert Hall i London och senaste albumet är med trion Kosmos.

Staffan Svensson – trumpet
Fredrik Nordström – saxofoner, klarinett Andreas Hourdakis – gitarr
Ilaria Capalbo – kontrabas (ITA)

» Mer information här «

Musik | Dolores spelar jazz live på Makeriet
Örebroguiden

Källa: Makeriet

You must be logged in to post a comment Login