Djup spelning av Loney Dear på Quaranta

Av den 5 augusti, 2019

Quarantafestivalen är en ny musikfestival med inriktning på popmusik belägen strax utanför Glanshammar. När man kommer in på området möts man av en lantlig idyll, en stor fin grässlätt och en lada med scenen placerad i ena änden av området, som får en att verkligen koppla av. Allt är riktigt bra organiserat med sittplatser, tält och väldigt bra utbud av mat och dryck.

Atmosfären är riktigt skön med en stor variation av mänskor i olika åldrar som skapar en riktigt avslappnad stämning. Även ett dansgolv fanns som var välfyllt senare under kvällen och musiken var en riktigt bra blandning av hits från alla musikgenrer.

Flera etablerade artister spelar under kvällen med tyngdpunkt på Indiescénen som tex Hanna Järver, Loney Dear och FlorenceValentine.
Ett överraskande gästspel gjordes av den mycket sympatiska artisten Thomas Stenström på en improviserad liten scen där han gjorde en mycket uppskattad mindre spelning som älskades av publiken.

Loney Dear spelade under kvällen och han är en etablerad artist på Indiescénen med flera turnéer runt om i världen i bagaget. Hans spelning börjar i ett väldigt lugnt stillsamt tempo nära meditativt och han lämnat ut sig själv i sin mycket känslosamma musikanda. Konsertens tempo och intensitet höjs långsamt och växer till en stämningsfull helhetsupplevelse.

Han är nog en av de mest allvarsamma artister jag någonsin hört men han skapar en mycket vacker atmosfär med sitt sound. Med låtar som ”Hulls” där hans vackra emotionella röst smälter ihop med ljuden från syntarna visar han sitt stora musikaliska konstnärskap.
Loney Dear gör sin musik från hjärtat på ett ärligt sätt och visar prov på stor integritet.

Loney Dear och hela festivalen var ett mycket uppskattat arrangemang som man kan hoppas bli ett återkommande inslag.

Bilder från festivalen.

Johan Bergdahl, Musik | Djup spelning av Loney Dear på Quaranta
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login