Direkt till världens bästa stränder

Av den 14 augusti, 2018

I vinter blir det ännu enklare att resa till Thailand. Utöver direktflygen som går till Bangkok och Phuket startar Norwegian nya direktlinjer till Krabi från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Researrangörerna Apollo och Solfaktor erbjuder paketresor med hotell på dessa avgångar. Flyglinjerna startar i slutet på oktober.

Svenskarna är glada i Thailand och nu blir det ännu enklare att ta sig till det område som många räknar som det allra finaste.

– Vi ser att intresset redan är stort i marknaden. Många har varit där tidigare och flera reser tillbaka år efter år. Att det nu är möjligt att flyga direkt gör området ännu mer lättillgängligt, säger Knut Ekerum på Destination.se.

– Flygavgångarna från Stockholm går onsdagar och fredagar med retur från Krabi torsdagar och lördagar, så möjligheterna är många för att vara borta så kort eller så långt tid som man önskar, fortsätter Ekerum.

Här är några av de många resmål man kan besöka i regionen.

Ao Nang – Hjärtat i Krabi-provinsen
Även om det inte är så stort är kuststaden Ao Nang själva hjärtat i Krabi-provinsen. Här finns allt av hotell, restauranger, barer och butiker. Det som dock är Ao Nangs stora fördel är närheten till en vacker skärgård med många små vackra öar. Stranden ligger alldeles nedanför huvudgatan och här är det livlig trafik med longtailbåtar ut till öarna. En bit längre västerut ligger Klong Muang som är lite lugnare med flera exklusiva hotell och en lugn, finkornig strand.

Koh Lanta – Familjefavoriten
Ön söder om Ao Nang har blivit ett populärt resmål för familjer, faktiskt så populärt att många väljer att tillbringa delar av pappaledigheten här. Familjestränderna är först och främst Khlong Dao och Long Beach med sina små och mellanstora hotell och sina idylliska strandrestauranger där du går barfota till middagen. Som överallt i Thailand blir barnen väl omhändertagna. En annan strand är Klong Khong som är en backpacker-favorit. Här är det lite mindre barnvänligt pga stora vågor. I gengäld lockar stranden många surfare.

Railay Beach – Ett eldorado för klättrare
Hur låter det med mer än 600 klättringsvägar rätt utanför bungalowen? Varav några räknas som ”world class”. Det sägs att du blir belönad med en panoramautsikt över det vackraste landskapet i Thailand när du når toppen. Under senaste åren har det dock öppnat många nya hotell med god standard på Railay Beach, så det är inte nödvändigt att ta bergsvägen för att få njuta av det vackra landskapet och de fina stränderna. Området är bilfritt och ligger bara en kort resa med longtailbåt från Ao Nang.

Koh Yao och Kho Yao Yai – Paradisöarna
Yao Yai är den största men också den minst utbyggda ön. Huvudvägen går från öst till väst och omringas av djungel och tjock skog men här finns också vita, orörda stränder, kokosnötspalmer och gummiplantager. Yao Nio är långt mer utbyggd och har ett större utbud av hotell och restauranger.

Phi Phi Don – Partyön
Phi Phi Don och Phi Phi Leh är två av Thailand mest kända semesteröar, och det är inte helt utan anledning. Här är stränderna extra vita, dykförhållandena goda och badvattnet turkost och klart. Det är bara den största ön Phi Phi Don som är bebodd. Under de sista åren har ön vuxit fram som ett populärt alternativ bland partyglada människor från hela världen så feststämningen är det inget fel på.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login