Dilan och Moa det nya tråkiga

Av den 13 oktober, 2016

Det nya tråkiga är en föreläsningsshow av och med Dilan Apak och Moa Lundqvist (historiker och samtidsforskare (det är inga skyddade titlar!) om generationsforskning kring 90-talister. För första gången i världshistorien uttalar sig två 90-talister om myterna, idéerna och vetenskapen kring generationen som kallas “the new boring”.

Varför vill 90-talister inte dricka sprit i enorm utsträckning? Hur påverkades generationen av “Sunset beach?” Och finns det något samband mellan sovjets fall och den ångest 90-talister får efter gymnasiet? Svar på detta och mycket mer erbjuds i den kanske viktigaste showen på generationer.

Dilan Apak började göra radio 2013 som programledare för humorhimlen i P3 och Moa Lundqvist hördes 2012 i P3’s Radio Liechtenstein. De träffades våren 2014 när Dilan började som programledare för satirprogrammet ”Tankesmedjan i P3”, där Moa var redaktionsmedlem från hösten 2012 till årsskiftet 2014/15.

Hösten 2014 satte de upp sin första humorföreställning ”Den inre häxprocessen” och året efter följde de upp med föreställningen ”Det nya tråkiga”. Utöver liveframträdandena gör de sedan augusti 2015 podcasten ”Dilan och Moa”.

Moa Lundqvist kan höras i SR-podden ”Motioner med Moa” och även regelbundet i Aftonbladet kulturs satirpodcast ”Lilla drevet”. Tillsammans har Dilan och Moa även DJ:at under alias ”DJ nuonaffären” och ”DJ Marit Paulsen”.

Dilan och Moa kommer till East West lördag 15 oktober, kl. 22.00 beräknas det börja.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login