Digitsole ligger steget före

Av den 22 september, 2016

Nu lanseras Run Profiler från Digitsole – en ny, digital löpcoach som ger personlig och direkt feedback så att du kan prestera bättre under löprundan. Run Profiler analyserar noggrant dina fötters rörelser och din aktivitet och kan direkt upptäcka och kvantifiera din trötthetsgrad, begränsa risken för skador och hjälpa dig pressa dina gränser. Den nya tekniken är smart förpackad i en lätt, tunn och bekväm innersula som kopplas samman med en app i din smartphone. Nu har du alltid din personliga tränare med dig!

Digitsole, experten på anslutna skor och innovatören av världens första intelligenta sko – the Smartshoe – med bl.a. automatisk åtstramning, värme och trådlös laddning, utvidgar nu alltså sitt sortiment med Run Profiler, en smart sula avsedd för aktivitet. Efter tre års forskning och utveckling har Digitsole-teamet utvecklat en helt ny teknik förpackad i en tunn och ergonomisk innersula. När Run Profiler är ansluten till en smartphone mäter och analyserar den steglängden i 3D och realtid. När du springer mäts och analyseras varje rörelse noggrant. Tack vare ljudcoaching får användaren direkt feedback, och jämförande analyser görs även med tidigare aktiviteter.

”Denna produkt är helt rätt i tiden då löpning som träningsform är populärare än någonsin,”menar Anna Rahm, VD på Moxter AB som har agenturen för Digitsole i Sverige, Norge och Finland. ”Den skiljer sig från andra löp- och träningsappar som finns på marknaden idag då du får mycket mer information om din löpning med den ingående analysen av löpsteget. Var du än befinner dig – hemmavid eller på resande fot – har du hela tiden med din personliga träningscoach som ger råd om hur du kan förbättra din prestation. Den lyxen är svår att slå. Dessutom är anslutna produkter en allt mer naturlig del av vår vardag.”

Lätt och med ergonomisk form

Run Profiler är en ergonomisk och lätt innersula där elektroniken endast väger sju gram. Men Run Profiler-sulan är mer än elektronik och analys:

  • SHS (Shock Heel System): absorberar stötar och sprider vibrationer.
  • Flex zone: Optimerar den naturliga fotrörelsen.
  • Fotvalvsstöd: För fotkomfort och välbefinnande.
  • X-torsion: Förbättrar stabilitet av foten.

Innersulan är utvecklad tillsammans med fotvårdsspecialister och biomekanikingenjörer och ger komfort och välbefinnande under aktiviteten.

digitsole-01

Analysera steget och förbättra prestationen
Run Profiler analyserar rörelserna och aktiviteten. Den mäter helheten i löpningen: genomsnittlig hastighet, distans, antal steg, brända kalorier etc. Den smarta sulan tar hänsyn till egenskaperna hos stegen (bland annat längd, frekvens och kontakttid) samt 3D-positionen för fötterna för att analysera löpningen.

Run Profiler optimerar aktiviteten och ger personliga träningsråd. Sulorna analyserar biomekaniskt den individuella löpstilen och aktiviteten för att visa hur man kan göra av med mindre energi. Tack vare den inbyggda coachingen kan man sedan springa längre tid och distans utan extra ansträngning.

Hantera tröttheten och minska risken för skador
Skador är det främsta skälet till varför idrottare slutar att utöva sin sport. Run Profiler visar när kroppen svarar sämre genom att analysera kroppshållningen och mäta trötthetsnivån under aktiviteten. Sensorerna i Run Profiler upptäcker när hållningen blir instabil och visar vid vilken tidpunkt av sessionen det inträffade. Träningsråden gör att du kan förbättra motståndskraften och minska risken för skador.

Lansering av Run Profiler
Digitsoles Run Profiler kommer att finnas tillgänglig i september/oktober 2016 i mer än 30 länder i Europa, Nordamerika och Asien med en gratisapp som finns tillgänglig för iOS och Android. I Sverige kommer rekommenderat försäljningspris att vara SEK 995.

Träning & Hälsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login