Digitalt | Har du säkerhetskopierat mobilen på sistone

Av den 9 juli, 2015

Det är lätt att vara efterklok när det kommer till att säkerhetskopiera mobilens innehåll, med inställningen att det sparas någonstans i molnet. För att slippa förlora allt innehåll om mobilen skulle bli stulen, försvinna eller gå sönder, är det viktigt att regelbundet genomföra backups på alla dina filer.

I denna artikel kan vi läsa att man för enkelhetens skull kan dela upp mobilens innehåll i tre kategorier, information som är svår att få tillbaka, enklare innehåll som går att ersätta, samt sådant som inte är värt att spara.

Streamingtjänster som Spotify och iTunes gör sina egna säkerhetskopior, vilket är en del av tjänsten du betalar för. Du kan alltså radera apparna utan att innehållet går förlorat. Bilder och kontakter är dock viktiga att säkerhetskopiera – och det finns flera sätt att göra det på.

I Android kan du aktivera Googles ”Back up & sync”, med Dropbox kan du ladda upp bild och video automatiskt från mobilen, och med BullGuard Mobile Backup kan du säkerhetskopiera alla dina filer i en och samma tjänst.

När du ska säkerhetskopiera är det viktigt att tänka på:
Att regelbundet, alltså varje vecka eller månad, se till att säkerhetskopiera ditt innehåll
Att välja en tjänst där du kan stänga av säkerhetskopieringen när du inte är ansluten till ett Wi-Fi – det kan ta tid och bli dyrt att säkerhetskopiera med bara det mobila nätverket
Att om din mobil blir stulen kan det vara tryggt att veta att allt innehåll finns sparat annat än i mobilens interna minne.

Läs mer om BullGuard Mobile Backup här>>

Digitalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login