Digital Summit 2019 – en seminariedag om digital förändring

Av den 25 april, 2019

Den digitala kartan ritas om och kräver nya strategier för företagare. Den 2 maj arrangerar den digitala affärsbyrån Impera tillsammans med Handelshögskolan vid Örebro Universitet en heldag med fokus på digital utveckling.

Seminariedagen anordnas för att inspirera företagare i regionen att se möjligheterna med den snabba utvecklingen.

– Det är en heldag där vi vill lyfta utmaningarna som finns i dagens digitala samhälle. Vi har bjudit in inspiratörer och företag som har valt att se den digitala utvecklingen som en möjlighet, berättar Johanna Bister, projektledare för Digital Summit 2019.

Inledande föreläsare för dagen blir Carl Wåreys, Head of Agency på Google, som föreläser kring hur företag kan och ska anpassa sig efter konsumentens utveckling av sin teknikanvändning. Vad vill kunderna ha egentligen? Och vad kan företag tänkas göra för att försöka komma ikapp?

Från lokalt håll kommer Jonas Tannerstad från ÖBO och delar med sig av hur digitaliseringen fick dem att helt byta strategi. Ett arbete som över en tioårsperiod resulterat i flexibla system med klimatsmarta bostäder.

Problemlösning med AI
Publiken får också möta Björn Lagerman, biodlaren från Lindesberg som inte stod ut med att se sina bin stressas av skadedjuret varroa. För att lösa problemet skapade han appen BeeScanning. Med hjälp av artificiell intelligens analyserar appen hela bisamhällen och ger förslag på åtgärd.

Björns drivkraft är något alla kan inspireras av och det är superspännande att höra honom berätta om hur han förverkligade sin idé, säger Johanna Bister.

Under dagen kommer även Impera att bjuda på en hel del kunskaper kring Google Ads, webbanalys och sökordsoptimering.

Vi vet att det är svårt att vara beställare i den digitala branschen. Många och krångliga tekniska termer ställer till det. Impera kommer att guida publiken i hur du kan kravställa och varför, säger Johanna Bister.

Förstå samtiden och hantera framtiden
Johan Cedermark, IT-entreprenör och föreläsare från Örebro avslutar dagen. Hans föreläsning “Den nya kartan” knyter ihop temat och ger nya perspektiv.

– Jag svarar på behovet som jag upplever att många företag har just nu. Varför går det så fort och hur ska vi planera för framtiden? Jag vill ge en karta för att förstå samtiden och erbjuda en verktygslåda för att hantera framtiden, säger Johan Cedermark.

Läs mer om agendan och hur du anmäler dig på impera.se/digitalsummit.

Digital Summit 2019 hålls Aula Nova, Novahuset Örebro Universitet Torsdag 2 Maj 2019.

» Mer information här «

Nöje | Digital Summit 2019 – en seminariedag om digital förändring
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login