Digital filmstudio i väntan på ”bättre biotider”

Av den 18 november, 2020

Det blir inga filmstudio-visningar på biografen i Lindesberg denna termin på grund av corona-restriktionerna – men i väntan på ”bättre biotider” erbjuder Lindesbergs Filmstudio genom SFF (Sveriges Förenade Filmstudios) tillgång till en digital filmstudio på play.filmstudio.se.

Filmstudio:Play är öppen för alla medlemmar i Sveriges Förenade Filmstudios – däribland Lindesbergs Filmstudio. Medlemmar och blivande medlemmar kan se filmerna genom att köpa en filmserie med åtta filmer (eller fler) för 30 kronor.

Medlemskap betalas direkt på sajten via bankkort – en professionell lösning som är helt integrerad med webbsida. Den lokala filmstudion behöver inte agera mellanhand, endast marknadsförare.

Filmserie 1 är komplett med nio filmer som kan ses fram till 10 december.

Filmserie 2 är tillgänglig till 30 december – två filmer är släppta medan restrande fem filmer släpps efter hand varje torsdag.

Lindesbergs Filmstudio fick göra uppehåll i vårterminens filmprogram varför tre filmer inte kunde visas – ”Smärta och ära”, ”Girl” och ”I am not your negro”). Som kompensation i väntan på att dessa filmer ska kunna visas på biografen får medlemmar i Lindesbergs Filmstudio gratis tillgång till en film.

Inställda filmer kan ses gratis på Cineasterna

För dig som vill se de tre inställda filmstudio-filmerna redan nu finns de tillgängliga på cineasterna.com – en gratistjänst genom Lindesbergs bibliotek:

Sveriges Förenade Filmstudios (SFF) startade 1953 och är en fristående ideell organisation som består av lokala filmföreningar, filmstudios, från hela Sverige. Det finns omkring 100 filmstudios över hela landet och de samlar cirka 38.000 medlemmar per år.

Film | Digital filmstudio i väntan på ”bättre biotider”
Örebroguiden

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login