Detta tränar svenskarna helst på semesterresan

Av den 9 juli, 2019

Intresset för träningsresor är större än någonsin. En ny Sifo-undersökning som Apollo låtit göra visar att nästan dubbelt så många svenskar var på en träningsresa under 2018 jämfört med året innan och att det är framförallt kvinnors intresse för träningsresor som ökar.

Sifo-undersökningen visar att var tionde svensk varit på en träningsresa, vilket motsvarar över 700 000 svenskar. Apollo är en av de största aktörerna i Norden inom träningsresesegmentet och tog under 2018 emot cirka 30 procent fler gäster till hotell med träningsutbud, jämfört med 2017.

– Vi upplever en starkt ökad efterfrågan på träningsresor till våra Apollo Sports- och Apollo Mondo-hotell som erbjuder olika typer av träning. Desutom ser vi att våra nischade träningsevent med fokus på specifika aktiviteter eller sporter som cykel, yoga och surf blir allt mer attraktiva. För oss är det viktigt att utmana och överträffa kundernas förväntningar genom att erbjuda träning av högsta kvalitet och ibland även till annorlunda och exotiska resmål som Kerala i Indien eller Kappadokien i Turkiet, säger Daniel Giray, sportchef på Apollo.

Detta vill svenskarna helst träna på semesterresan

  1. Vandring
  2. Yoga
  3. Skidor
  4. Cykel
  5. Gruppträning

Även Apollos två systerbolag, Xtravel som arrangerar skid-, surf och äventyrsresor, och Golf Plaisir som säljer golfresor har på senare år märkt av en ökad efterfrågan.

– Både Xtravel och Golf Plaisir upplever en ökad efterfrågan på sina resor så det står helt klart att fler och fler vill aktivera sig i samband med sin semester. Xtravels utbud med bland annat skidresor till Kanada, Japan och utvalda destinationer i Alperna är mycket eftertraktat. Golfresearrangören Golf Plaisir ökar också stadigt med en mycket hängiven målgrupp av golfare som väljer att boka i god tid för att säkerställa att man får precis det man söker för sin kommande golfresa, säger Peter Browall, VD för Xtravel och Golf Plaisir.

Träning | Detta tränar svenskarna helst på semesterresan
Örebroguiden

Om Sifo-undersökningen:
Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under tiden 22-31 maj 2019. Totalt tillfrågades 1000 personer i åldern 16-74 år om sin senaste semesterresa. Svaren är riksrepresentativt fördelade över Sverige.

You must be logged in to post a comment Login