Det tionde ölet i serien Fuller’s Past Masters

Av den 2 juli, 2019

Sedan 1845 har varje bryggmästare för hand antecknat sina ölrecept i boken ”Book of Brewers”. Varje år bryggs det ett nytt öl på ett recept ur boken och ger oss en unik inblick i Fuller’s bryggerihistoria, ett initiativ från den förre bryggmästaren John Keeling.

Det är en ynnest för varje bryggmästare på Fuller’s att få tillgång till den unika samling ölrecept som bryggeriet samlat på sig sedan 1845. Traditionen som gör det möjligt för dagens ölintresserade att upptäcka en bit av brittisk ölhistoria år för år. Man gör allt för att de öl som väljs ut och återskapas ska efterlikna receptet i så stor utsträckning som möjligt.

Den 5 juli lanseras det tionde ölet i serien Past Masters och är en historisk version av en modern favorit, Pale Ale. Pale Ale var 1909 ett av det dyraste ölet att brygga eftersom det behövdes två sockertyper som adderade smak och färg. Det är första gången som en Pale Ale bryggts i Past Masters serien.

Ölet har tydliga äpple och aprikostoner kombinerat med kex och ett kryddigt avslut från Goldinghumlen som också ger en dov honungskaraktär. Det finns balans av både sötma och beska. Sötman kommer från två olika sockertyper som kombineras med den karaktäristiska citrussmaken från Fuller’s jästen och balanserar kryddigheten och beskan från humlen.

Fuller’s Past Masters Pale Ale 1909
Humle: Goldings
Malt: Pale Ale, Flaked Maize
Art.nr: 11855
Pris: 44,90 kr
Alkoholhalt: 8%
Sortiment: Tillfällig lansering, 13 000 flaskor

Dryck | Det tionde ölet i serien Fuller’s Past Masters
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login