”Det känns hedrande att vara en del av det svenska matkulturarvet”

Av den 22 september, 2016

Pelle Agorelius, som driver Husmansbord och Saxhyttegubben i Grythyttan, samarbetar med mediaprofilen och matkreatören Ernst Kirchsteiger. Under sommaren levererade Husmansbord och Saxhyttegubben utvald och Husmansbord-diplomerad svensk landskapsmat till det populära TV-programmet ”Sommar med Ernst”.

Ernst Kirchsteiger använder utvald svensk landskapsmat på ett smakfullt sätt, säger Pelle Agorelius. Ernst är en mycket inspirerande personlighet som lyckats väcka det svenska folkets nyfikenhet på matlagning. Han gör nytänkande recept med influenser från utlandet och använder de bästa svenska råvarorna och livsmedelsprodukterna.

Ernst Kirchsteiger kommenterar:
Det känns hedrande att vara en del av det svenska matkulturarvet, jag försöker verkligen ta tillvara på all kunskap som finns i hela Sverige och alla de fantastiska råvaror som väntar!

Alkoholfritt med Saxhyttegubbens Blåbär 100%
Saxhyttegubbens hyllade alkoholfria bärdryck Blåbär 100% medverkade vid flertal tillfällen i årets säsong av ”Sommar med Ernst”. Bland annat användes drycken i ett recept med älgstekoch i säsongens sista avsnitt skålade Ernst Kirchsteiger med seriens medhjälpare och gäster.

I en flaska (33 cl) Saxhyttegubbens Blåbär 100% ryms cirka 2300 färskpressade blåbär. Drycken är fri från socker och tillsatser. Saxhyttegubbens Blåbär 100%, som fyller 10 år, får fina recensioner och är populär som ett alkoholfritt alternativ till rödvin. Saxhyttegubbens Blåbär 100% finns på Systembolaget i Örebro län (beställningsnummer 1964), samt på restauranger och livsmedelsbutiker över hela Sverige.

Mat & Dryck | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login