Det här vill svenska kvinnor helst ha i present

Av den 26 maj, 2018

Upplevelser, resor och smycken står högst upp på önskelistan för svenska kvinnor enligt en undersökning som Indiska nyligen genomfört.

Försommarens högtider står för dörren och festliga tillställningar avlöser varandra. Mors dag, student, skolavslutningar, sommarfester och bröllop. Tillfällena där presenter ska inhandlas är många, men att veta vad man ska köpa är inte alltid det lättaste.

Indiskas färska undersökning visar att presentköp genomförs ofta, 2 av 4 uppger att de köper presenter minst varannan månad. Det svenska kvinnor allra helst vill ha när det kommer till presenter vid högtidstillfällen är upplevelser och resor. På andra plats kommer smycken, som också visade sig vara den kategorin som de allra flesta anger vara den bästa presenten de fått.

Att ge och få presenter är förknippat med både förväntan och glädje. Många ger en gåva som de själva också skulle uppskatta att få. De mest sålda presenterna i Indiskas sortiment är stora te-koppar med färgstarka mönster samt orientaliska uppläggningsfat, säger Sofie Saberski, marknadschef på Indiska.

När det kommer till presenter att ge bort vid middagstillfällen eller andra mindre bjudningar ger 1 av 4 helst av allt bort glas och porslin. Tätt därefter kommer traditionsenligt blommor, gärna i kombination med vin eller choklad. Även presentkort är populärt som gåva när det kommer till att uppvakta någon.

Topplistan över bästa presentkategorier

1. Upplevelser/resor
2. Smycken
3. Presentkort
4. Glas och porslin
5. Blommor 

I Indiskas sortiment finns presenter inom både mode, accessoarer och heminredning, inför stora helger och högtidsperioder finns alltid färdiginslagna presenter och tips på uppskattade gåvor att ge bort.

Nöje | Örebro
Örebroguiden

Undersökningen är genomförd av Indiska. Under perioden 5-13 april 2018 har sammanlagt 780 enkätsvar via internet samlats in. Respondenterna har varit kvinnor 18 år och äldre i Sverige.

You must be logged in to post a comment Login