Det här är Sveriges vackraste omvägar

Av den 17 juli, 2019

Under sommaren befinner sig många svenskar ute på vägarna. De flesta resenärer har som mål att ta sig från punkt A till B, men missar då omvägarna som bjuder in till Sveriges vackraste platser. Därför har Circle K för tredje året i rad samlat svenskarnas bästa smultronställen på sajten Sveriges Vackraste Omvägar för att få fler att upptäcka pärlorna i vårt avlånga land.

Inför årets sommarmånader har Circle K för tredje året i rad samlat in tips till den ultimata guiden för sommarens bilresor på sajten Sverige Vackraste Omvägar. Där fortsätter svenskar från hela landet att tipsa om sina favoritplatser värda en omväg. Bland tipsen som kommit in finns allt från somriga skärgårdsidyller och öppna vidder till avskilda badplatser att doppa sig på samt barnvänliga platser för de lite yngre resenärerna. Även Circle K:s medarbetare har delat med sig av sina bästa tips och favoriter värda ett stopp på vägen.

För att underlätta både den planerade resan och det spontana infallet, är alla platser utprickade på en karta med vägbeskrivningar som gör att du enkelt kan hitta till de gömda pärlorna. Med Sveriges Vackraste Omvägar vill Circle K att fler ska få upptäcka nöjet i en vacker omväg och göra själva resan till en del av upplevelsen.

– Vi vill göra det enkelt för våra kunder och låta hela resan vara en del av upplevelsen. Vi vet att det finns många härliga platser att besöka runt om i Sverige, men det kan vara svårt att hitta dem. Genom sajten Sveriges vackraste omvägar hoppas vi få fler semesterfirare att stanna till vid Sveriges gömda guldkorn, säger Maria Philipson, Communications Manager på Circle K Sverige.

Sveriges Vackraste Omvägar uppdateras kontinuerligt med nya tips. Vem som helst kan enkelt tipsa om sin bästa omväg via sajten www.sverigesvackraste.com.

De vackraste omvägarna i Sverige:

5:an vägen, nära Porjusvägen, Gällivare

Här kan du på hösten uppleva det du ser på bilden ovan. En klar sommardag ser du 1/11 del av Sverige bl.a. Kebnekaise. Ta en paus i körningen, kommer ni vid rätt tid kan ni avnjuta en fika i toppstugan.

Hitta hit»

Tännforsen, Duved

Tännforsen, Sveriges största vattenfall, är värd en lång omväg då det är en häftig känsla att se hundratals kubikmeter vatten dåna ner. Det är lika fint året om med mycket häftiga isformationer vintertid.

Bryggan i Skärhamn, Nordiska Akvarellmuseet

Förutom vackra utställningar har Nordiska Akvarellmuseet även en butik där du kan hitta souvenirer och målartillbehör, en verkstad där både barn och vuxna kan prova att måla med akvarell och en restaurang där du kan njuta av den vackra miljön.

Hitta hit»

Ribbersborgs strand, Malmö

En av flera långa och vackra bryggor på Ribbersborgs strand i Malmö. Ett perfekt stopp för den som har vägarna förbi Malmö och för den fotointresserade finns flera möjligheter att få till en vacker bild. Till höger om bryggan ser man Turning Torso sträcka sig mot skyn.

Strandväg i ytterskärgård, Nynäshamn

Mycket vacker väg söder om Nynäshamn som slingrar sig mellan strandklipporna, med fin utsikt där skärgården öppnar upp mot Östersjön.

Resa | Det här är Sveriges vackraste omvägar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login