”Det är i alla fall tur att vi inte är döda”

Av den 9 maj, 2018
Jonas Helgesson gör inspirationskvällar i samarbete med barnrättsorganisationen Erikshjälpen.

Föreläsaren, ståupparen och författaren Jonas Helgesson är aktuell med sin fjärde bok ”Det är i alla fall tur att vi inte är döda” och gör nu fem inspirationskvällar i samarbete med barnrättsorganisationen Erikshjälpen.

Jonas Helgessons nya bok handlar om livsperspektiv. Titeln är ett citat från Jonas dotter, 4 år gammal. Liksom i boken tar Jonas vid inspirationskvällarna upp ämnen som berör oss alla: Tro och tvivel, drömmar och besvikelser. Han gör det med en blandning av allvar och humor och han vill få oss att bejaka det liv vi har fått, fokusera på det vi kan och se det fina i tillvaron trots alla svårigheter. På ett ärligt sätt vill Jonas också vara öppen med sina brister.

Vi lever i en sociala medier-kultur där man ofta framställer sig själv som smart, rolig och framgångsrik. Detta kan göra att vi normaliserar lycka och ”onormaliserar” svagheter och problem. Jag vill visa på att livet är både upp och ner, säger Jonas Helgesson.

Inspirationskvällarna i Skara, Lindesberg, Kumla, Skärstad och Horda har fri entré och arrangeras till förmån för Erikshjälpen, som Jonas Helgesson samarbetat med i många år. Han har bland annat engagerat sig för Erikshjälpens arbete i Belarus (Vitryssland) och ett projekt som hjälper barn med olika funktionsnedsättningar att kunna leva ett värdigt och självständigt liv.

Vi är mycket glada och stolta över att få göra detta tillsammans med Jonas. Det är fantastiskt att en sådan här inspirationskväll, som kommer vara fylld av skratt, vishet och uppmuntran, samtidigt kan få göra skillnad för barn som lever i en helt annan verklighet än vår, säger Samuel Åhl på Erikshjälpen.

Jonas Helgesson har tidigare utkommit med böckerna Grabben i kuvösen bredvid, Ett CP-bra liv och Etiketter ska man sätta på julklappar – inte på människor. Han har turnerat i Sverige med sin egen stand up-föreställning ”Inte bara CP” och haft en av huvudrollerna i Jonas Gardells musikal ”Livet är en schlager”.

Inspirationskväll onsdag 16 maj Kristinakyrkan i Lindesberg samt torsdag 17 maj Fylstakyrkan i Kumla

Kultur & Musik | Örebro län
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login