Det är det som susen gör – en utställning om fotboll

Av den 4 mars, 2020

En höjdpunkt för alla oss som älskar fotboll! Utställningen är baserad på svenska föremål ur fotbollsforskare Torbjörn Anderssons fotbollssamlingar och visas i Wadköpingsrummet. Vernissage fredagen den 6 mars kl. 17–19.

Fotboll är vår största sport med tusentals spelare och miljontals åskådare. Fotbollen har tagit plats inte bara på fotbollsplanen utan även inom populärkulturen. I debatten kring alkohol, integration och jämställdhet är fotbollen alltid aktuell.

… det är det som susen gör är en utställning om fotboll som en spegling av svenskt samhällsliv.

Torbjörn Andersson är fotbollsforskare och docent i idrottsvetenskap med inriktning mot historia på Malmö högskola. Torbjörn har skrivit fyra böcker om olika historiska aspekter på svensk fotboll (däribland Kung fotboll och Spela fotboll bondjävlar! del 1 och 2). Han är även en idog samlare av intressanta fotbollsföremål. Utställningen är baserad på svenska föremål ur Torbjörn Anderssons samlingar.

​Vernissage fredagen den 6 mars kl. 17–19 med….

  • Marie Hammarström, fotbollsprofil i KIF Örebro. Marie har gjort 43 fotbollslandskamper och är mest känd för sitt avgörande mål när Sverige besegrade Frankrike i bronsmatchen vid VM i Frankrike år 2011. Detta år, 2011, tilldelades Marie Nerikes Allehandas guldklocka för länets främsta idrottsprestation.
  • Jan Andersson, ordförande Örebro Läns Idrottshistoriska Sällskap, ÖLIS.
  • Anette Karhu, ordförande Örebro Läns Fotbollsförbund, ÖLFF.
  • Maria Gustafsson, enhetschef Wadköping.

Det är det som susen gör – en utställning om fotboll som populärkultur visas i Wadköpingsrummet i Wadköping, vernissage Fredag 6 Mars 2020.

» Mer information här «

Kultur | Det är det som susen gör – en utställning om fotboll som populärkultur
Örebroguiden

Källa Wadköping

You must be logged in to post a comment Login