Det är dags att va’ loose, Footloose

Av den 11 mars, 2020

Örebro kulturskola bjuder in till årets föreställning Footloose – en musikal baserad på kultfilmen från 1984.

– Footloose är en musikal fylld av sång, dans och energi! Musikaleleverna backas upp av en niomannaorkester bestående av elever och lärare från Örebro kulturskola. De tar med publiken tillbaka till 80-talet och spelar hits som ”Footloose”, ”Holding out for a Hero” och ”Let’s Hear it for the Boy”. Musikalen framförs på svenska, med en alldeles ny översättning, säger Gitte Östling, producent på Örebro kulturskola.

Örebro kulturskolas musikallinje har funnits i drygt 25 år och har utbildat många blivande musikalartister, musiker, dansare, skådespelare och regissörer som idag fyller Sveriges scener.

Om Footloose
Musikalen Footloose beskriver den tidlösa kampen mellan oskyldig underhållning och sträng moral, när den unge stadsbon Ren McCormack flyttar med sin mamma till en liten stad i Iowa. I den lilla staden är det inte tillåtet att spela rockmusik eller dansa på grund av en olycka. Det vill Ren ändra på, men det är inte det lättaste att få de vuxna att lita på ungdomarna och deras förmåga att ta egna beslut.

Det är dags att va’ loose, Footloose har premiär Fredag 13 Mars 2020 på Hjalmar Bergmanteatern.

» Mer information här «

Kultur | Det är dags att va’ loose, Footloose
Örebroguiden

Källa Örebro Kommun

You must be logged in to post a comment Login