Deportees släpper singeln ”Covered In Dreams” kommer till Satin

Av den 3 augusti, 2019

Nu släpper Umeå-bandet Deportees ’Covered In Dreams’ – den första singeln från deras kommande sjätte album ’All Future’ (release 11 oktober). Det är fyra år sedan det senaste Grammis-vinnande albumet ’The Big Sleep’ släpptes och efter vårens hyllade EP ’Re-dreaming’ har det nu blivit dags för nästa kapitel.

På singeln ’Covered In Dreams’ möter man en person som lyckats skapa en spricka i det glastak vi har ovanför oss. Sångaren Peder Stenberg utvecklar:

– Det finns en typ av människa som blir alltmer sällsynt. En ineffektiv, oduglig men samtidigt fullständigt livsviktig person som av någon anledning lyckats behålla förmågan att se det andra inte längre kan. ’Covered In Dreams’ handlar om en sådan och mitt löfte att denne någon alltid ska förbli skyddad av övervuxna drömmar.

Deportees har i sommar hittills spelat en del utvalda festivaler, men kvar återstår spelningen på Way Out West / Stay Out West den 10 augusti samt den egna spelningen på Trädgården i Stockholm den 14 augusti (där förköp redan är slutsålt, men en del biljetter kommer att finnas i dörren).

I höst ger sig Deportees ut på stor Sverigeturné och kommer ill Satin den 8 November.

Lyssna på låten här»

Musik | Deportees släpper singeln ”Covered In Dreams” kommer till Satin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login