Den svenska Björnstammen kommer till Epic – Ritz Nightclub

Av den 12 mars, 2018

Den svenska Björnstammen kommer till Epic – Ritz Nightclub fredag den 16 mars, bandet är mest känt för sin genombrottslåt”Vart jag mig i världen vänder”!

Gruppen gav ut sin första låt, ”Nytt lego” på Youtube under kanalen norrkopingskonsthall redan i maj 2008. År 2010 skrev gruppen kontrakt med skivbolaget Pope Records som har distributionsavtal med Universal Music Group. Den svenska björnstammen var 2010 ett av tre band som gick till final i musiktävlingen Metro On Stage. Gruppen genomförde en del festivalspelningar, bland annat på Arvikafestivalen och Peace and Love, och de väckte viss uppmärksamhet när de släppte en zeppelinare över festivalernas område, med bandets logotyp och namn på.

Deras genombrott kom 2011, när gruppen gav ut låten ”Vart jag mig i världen vänder” vilken blev etta på Sverigetopplistan för singlar och fick höga placeringar på Itunes- och Spotifylistorna. Även den följande singeln ’’Svalkar vinden’’ har klättrat högt på topplistor i Sverige. Den 21 januari 2012 fick gruppen två priser på P3 Guld-galan, för bästa nykomling 2011 samt årets låt 2011 för ”Vart jag mig i världen vänder”.

I och med släppet av sitt debutalbum ”Ett fel närmare rätt” gav de ut en 30-minuters dokumentärfilm i vilken flera av albumets låtar kan höras. ’’Ett fel närmare rätt’’ fick ett blandat omdöme av musikkritiker, och har bland annat kallats ”musikaliskt korrekt men samtidigt helt utspårande musik”.

Under hösten 2013 användes deras låt ”Svalkar vinden” i reklamfilmer för Tivo. Den 24 januari 2014 släppte Björnstammen två nya singlar; ”Hatar allt” och ”Långsamt” som var en försmak på deras nya skiva. Den 23 april släppte de sin nya skiva ”I förhållande till”. Den 27 maj 2015 släppte Björnstammen singeln ”Förlåta eller svika”.

Fredag 16 mars kommer Den svenska Björnstammen till Epic – Ritz Nightclub.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login