Den nya snapsen är Lagom®

Av den 26 februari, 2018
Lagom kryddat brännvin

Nu lanserar Pernod Ricard Sverige sin första snaps med lägre alkoholhalt – Lagom® Kryddat Brännvin. Med en storlek och alkoholstyrka som är alldeles lagom avvägd, utan att tumma på den klassiskt skandinaviska smakupplevelsen av dill och kummin, utmanar och förnyar Lagom® den traditionstyngda snapskategorin. Lagom® Kryddat Brännvin är en ekologisk snaps med en alkoholhalt på 25%, som lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 21 februari.

För första gången på nästan 10 år lanserar Pernod Ricard Sverige ett nytt kryddat brännvin. Lanseringen är banbrytande – Lagom Kryddat Brännvin är den första snapsen på svensk marknad med en alkoholhalt på 25%. Lagom® är ett resultat av hårt arbete och en passion för att erbjuda något helt nytt.

Smakpaletten är klassisk – en fräsch smak av dill följs av en rund och fyllig ton av kummin som avslutas med en förnimmelse av fänkål och fatkaraktär.

– Snaps är en oerhört traditionsenlig dryck. Dess kryddiga smakprofil och höga alkoholhalt är hedersgäst vid varje svensk högtid. Vi ville skapa ett helt nytt brännvin som följer den klassiska smakpaletten men som samtidigt möter den stigande efterfrågan på ekologiska dryckesalternativ med lägre alkoholhalt. Där och då föddes idén till Lagom Kryddat Brännvin, säger Nicklas Sandström, affärsutvecklare på Pernod Ricard Sverige

Trots avsaknad av arv från 1800-talet är Lagom Kryddat Brännvin en snaps som lärt sig av historien, men som också vågar blicka framåt. Den i sammanhanget låga alkoholhalten visar på en lyhördhet gentemot moderna influenser och samtida kultur – Lagom® ligger på 25% alkoholhalt, vanligtvis ligger kryddat brännvin runt 40 %.

Lagom Kryddat Brännvin lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 21 februari, till ett pris av 189 kr.

Kombinera gärna Lagom® Kryddat Brännvin med klassiska rätter från svenska högtider så som sill, strömming, lax och kräftor. Lägg inte vår snaps i frysen, kylen är Lagom.

Lagom Kryddat Brännvin
Nummer Systembolaget: 82709
Pris: 189 kr för 50cl
Alkoholhalt: 25 % 

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login