Den första kombuchan på Systembolaget, Real Kombucha Royal Flush

Av den 3 september, 2018

Det är med stor spänning och förväntan som vi den lanserar Real Kombucha Royal Flush, den första kombuchan på Systembolagets hyllor. Detta är också första gången som denna produkt exporteras utanför Storbritanniens gränser. Real Kombucha Royal Flush från The Real Brewing Company är en alkoholfri dryck som är gjord på Darjeeling te som är en smakrik tesort vilket ger en mycket frisk och blommig kombucha med toner av rabarber, vit persika och mandel. Systembolagets alkoholfria sortiment får i och med denna dryck ett spännande och unikt tillskott.

Kombucha är en traditionell dryck baserad på jäsning av bakteriekulturen kombucha tillsammans med te och socker. Detta skapar en alkoholfri dryck med arom och smak av te med en frisk och balanserad syrlighet. Kombucha är en dryck som har sitt ursprung i norra Kina för hela 2200 år sedan! Kombucha anses ingå i kategorin probiotika och de positiva effekterna av kombucha tillskrivs framför allt förekomsten av ättiksyra men även den generellt höga syra halten.

The Real Brewing Company har under flera år experimenterat med upp emot 150 olika tesorter för att få fram de sorter med bäst smak och komplexitet. I sin strävan för att skapa den bästa kombuchan så har The Real Brewing Company samarbetat med flera universitet för att bättre förstå kombuchans traditionella jäsningsteknik och sedan kombinerat detta med den senaste kunskapen kring jäsningsprocesser vid öl och vinframställning.

The Real Brewing Company använder bara de finaste teerna på marknaden. Real Kombucha Royal Flush är bryggt med indiskt Darjeeling te, även kallat “teernas drottning” tack vare sin eleganta blommiga och fruktiga ton. Teet blandas med vatten, socker och kombuchakultur och får jäsa i ca tre veckor. Teets karaktär lyfts fram av jäsningen som även tar fram toner av rabarber, vit persika och mandel tillsammans med en trevlig syrlighet.

Det är lätt att fascineras av denna mycket spännande alkoholfria dryck som med sin eleganta smak och friska syrlighet erbjuder något helt nytt både för den som söker en frisk och läskande törstsläckare, som för den som söker en seriös alkoholfri dryck att kombinera med mat.

PRODUKTFAKTA
Beskrivning: En ljus och frisk kombucha med tydliga toner från Darjeeling te. En frisk och blommig doft med nyanser av rabarber, vit persika och mandel. Smaken är lång och balanserad med en trevlig frisk syra i avslutet.
Alkoholhalt: 0,5 % vol
Artikelnummer: 1914
Antal butiker: 220
Pris: 23,90 kr, 330 ml

Grundaren och bryggmästaren David Begg från Storbritannien upptäckte kombucha när han sökte efter dryckesalternativ för att ersätta vin, öl och andra alkoholhaltiga drycker. Han blev helt betagen av den fermenterade tedrycken och insåg snabbt att detta var för honom det enda, riktigt bra alkoholfria alternativet och då framför allt i kombination med mat.

Bryggeriet The Real Brewing Company skapades 2017 och Real Kombucha dryckerna har sedan dess skapat stor uppmärksamhet i Storbritannien och serveras idag på många av topprestaurangerna som The Fat Duck, Sat Bains, Nathan Outlaw och många andra.

Mat & Dryck | Real Kombucha Royal Flush
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login