Den folkkära tv-profilen Anders Lundin till STÅ

Av den 7 mars, 2020

Hösten 2019 gav den folkkära tv-profilen Anders Lundin ut ett digitalt album, Här är jag nu, med tolv låtar, av och med honom själv. Den 24 januari 2020 släpps nu hela albumet fysiskt och firas med en spelning på Kristallen på Södra Teatern. Den fysiska skivan innehåller också en bildrik liten tankebok, en guidad tur till världen bakom sångerna.

– När jag lyssnar på vad det blivit av allt nu så inser att det är en mer personlig och nära skiva än jag kanske förstod medan vi höll på. Men förhoppningsvis har jag lyckats åstadkomma något som känns innerligt och som berör. Texterna är det viktiga och helst vill jag ju att de hamnar lite vid sidan av det allra vanligaste.

Skivan är också en förlängning av hans tvåmans-föreställning Expedition livet som turnerat med under flera år och spelats på allt från Stadsteatern i Stockholm till kyrkor och visfestivaler.

– Det är en allmänmänsklig historia jag berättar. Den handlar om oss alla som har vandrat på planeten. Det börjar med dom första stegen för 3 miljoner år sedan och slutar alldeles nyss på väg till dagis med min dotter.

Att berätta en historia runt lägerelden är den äldsta, mest naturliga formen av underhållning. Och om TV:n är vår samtids lägereld så har Anders Lundin en gedigen erfarenhet av att underhålla vid den. I föreställningen ”Expeditionen Livet” använder han det till att berätta en fängslande, spännande och rolig berättelse om det äventyr det är att leva och vandra på vår planet.

Publiken tas med på en vindlande historia som handlar om utvandrare och invandrare, om allas våra förfäders irrfärder, om Anders egna och om ett och annat snedsteg på vägen. Dom senaste årens arbete med ”Allt För Sverige” i SVT har väckt många tankar och i föreställningen reflekterar Anders över vilka vi är, hur vi blivit dom vi blivit och vart vi är på väg.

Anders Lundin hinner avhandla livets väsentligheter på 80 minuter, och det är bra gjort.
//Barometern

Finurliga sånger, tänkvärda texter och ett egensinne som ger tyngd åt showen och gör så man gärna sitter kvar vid lägerelden en stund till.
//Eskilstuna Kuriren

En styrka hos Anders Lundin är förmågan att klä texterna i melodier som motsvarar ämnena. … Som scenartist är Anders Lundin sympatiskt opretentiös och personlig och bygger upp en förtrolig atmosfär med fin publikkontakt.
//SvD

Den folkkära tv-profilen Anders Lundin till STÅ Torsdag 12 Mars 2020.

» Mer information här «

Musik | Den folkkära tv-profilen Anders Lundin till STÅ
Örebroguiden

Källa Kulturaktiebolaget

You must be logged in to post a comment Login