”Den blomstertid nu kommer” en publiksuccé på bio trots den heta sommaren

Av den 25 augusti, 2018

Crazy Pictures katastrofthriller ”Den blomstertid nu kommer” har under sina första två månader på biosetts av över 100 000 svenskar, detta trots sommarens varma väder.

”Att en debutfilm som bygger på en originalidé ses av 100 000 svenskar under modern historias varmaste sommar är helt otroligt” säger Pia Grünler, SF-studios

DEN BLOMSTERTID NU KOMMER är den omtalade katastrofthrillern från det norrköpingsbaserade filmkollektivet Crazy Pictures som utspelar sig när Sverige hamnar under attack. Projektet startades hösten 2015 och filmen hade svensk biopremiär två dagar innan midsommarafton i år. Under filmens första 2 veckor låg den 2:a på biotoppen och under hela 8 veckor låg den med på ”top 10”. Idag har filmens sålts till över 70 länder och setts av över 100 000 svenskar på bio.

“Det är superkul att filmen verkligen hittat ut till publiken” säger Olle Tholen, Crazy Pictures

Runt om i Sverige har det vittnats om stående ovationer under eftertexterna och det är just publikens respons som Crazy Pictures känner sig mest glada för. Just nu ligger betyget på IMDB stadigt på 7,4 vilket är ovanligt högt för svensk film. Filmen fortsätter spela på biografer över hela landet under hösten är det dags för internationell premiär i USA.

“Nu hoppas vi på att alla som ännu inte sett den tar sig till biograferna medans den fortfarande går, vi har ju verkligen skapat den här filmen för bio” säger Christoffer Nordenrot, huvudrollsinnehavare

Om filmen
”I Stockholm bor ALEX, en framgångsrik musiker som tidigt lämnade föräldrahemmet på landet för ett liv i storstaden. När landet hamnar under attack tvingas Alex tillbaka till sin barndomsby och alla de konflikter han flytt från som ung. Samtidigt som attackerna kommer allt närmare måste Alex försöka försonas med sin far och sin ungdomskärlek medan de tre gemensamt kämpar för att överleva.”

”Den blomstertid nu kommer” är en spänningsfylld thriller om ett Sverige under attack. Hur skulle vi reagera om vi blev angripna? Vilka skulle vi skydda och vart skulle vi ta vägen? Filmkollektivet Crazy Pictures långfilmsdebut är en actionfylld katastrofthriller som både berör och överraskar.

Film & Spel | Den blomstertid nu kommer
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login