Demenssjuk anklagas för mord – i thrillermästarens nya

Av den 21 oktober, 2018

När krigshjälten John Puller var liten försvann hans mamma spårlöst, tre decennier senare anklagas plötsligt Pullers demenssjuke far för mord på sin hustru.

John Puller hör till den amerikanska arméns skickligaste brottsutredare. När han bara var ett litet barn försvann hans mor, Jackie, spårlöst från militärbasen Fort Monroe där familjen hade sitt hem. 

Puller fick aldrig veta vad som hände med henne.

Men tre decennier senare dyker plötsligt militärens brotts­utredare upp på det sjukhus där John Pullers demenssjuke far, en tidigare trestjärnig general, får vård. Med sig har de ett brev från en gammal vän till Jackie som anklagar John Puller senior för mord på sin hustru.

John Puller och Veronica Knox, som arbetar för den amerikanska underrättelsetjänsten, tar sig an fallet för att ta reda på vad som egentligen hände den där ödesdigra natten på Fort Monroe. Det visar sig vara värre än någon kunnat ana. John Puller är fast besluten att ta reda på sanningen– och ingenting ska få stoppa honom.

Ingenmansland är den fjärde delen i Baldaccis serie om amerikanska arméns kriminalpolis John Puller.

Om Baldaccis tidigare böcker:

»Boken har ett otroligt sug, den är väldigt välskriven och har en historia som är extremt trovärdig. Så nära en femma man kan komma.»
Magnus Utvik, Gomorron Sverige

»Vändningar och överraskningar kommer i jämn ström. En bra bladvändare!»
DAST Magazine

DAVID BALDACCI föddes 1960 i Richmond i Virginia och är en av världens mest populära författare. Hans böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålt i mer än 120 miljoner exemplar i över 80 länder. Samtliga av hans böcker har legat på New York Times bästsäljarlista.

—-

Författare: David Baldacci • Titel: Ingemansland • Format: Inbunden • Omslag: Miroslav Sokcic • Översättning: John-Henri Holmberg • ISBN: 9789176299906 • Släppdatum: 16 oktober 2018 •

Boken Ingenmansland hittar man hos välsorterade bokhandlare och på nätet.

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login