Delikatesser och Småkockarna på Wadköpings matmarknad 17–18 augusti

Av den 12 augusti, 2019
Wadköping Matmarknad 2018.
Fotograf Karl-Johan Sandberg

Årets höjdpunkt för alla matälskare är nu större än någonsin, och inte nog med det, vi firar det med ett 5-årsjubileum! Helgen 1718 augusti kl. 1117 arrangerar vi Wadköpings matmarknad. I år har vi rekordmånga utställare och hemliga artister. Förra året kom nästan 30 000 besökare, något vi satsar på att slå i år.

Matmarknaden, som har fri entré, erbjuder delikatesser från lokala matproducenter och leverantörer, och besökarna kan frossa i frukt, grönt, delikatesser, kött och charkuterier, bröd och drycker från Örebro med omnejd.

– Det känns fantastiskt roligt att återigen bjuda in till matmarknad här i Wadköping, säger Maria Gustafsson, chef på Wadköping och Karlslund i Örebro. Vi firar femårsjubileum och ser fram emot att dofter och smaker fyller våra gränder, och att se alla människor njuta och glädjas av att alla sinnen får sitt under helgen. Vi har också en kulturhistorisk matutställning i Wadköpingsrummet, med smakprover från förr.

Småkockarna söndag 18 augusti

På söndagen bjuder vi in alla barn i åldern 5–14 år att tillsammans med Småkockarna dekorera muffins med hemmagjord frosting i fina färger. Vi har alla tillbehör som behövs och bara fantasin sätter gränser. Plats: Spelgården söndag 18 augusti kl. 13–17. Fri entré och vi välkomnar barn så långt platserna räcker.

Mat & Dryck | Delikatesser och Småkockarna på Wadköpings matmarknad
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login