De hetaste träningstrenderna just nu

Av den 27 december, 2020

De senaste åren har roliga träningsformer fått ett uppsving och hemmasittandet banar väg för annorlunda metoder. Enligt kvinnor i Sverige är det bästa med träning en upplevd ökning i styrka, energi och självkänsla. Samtidigt visar Lifes rapport Hälsobarometern att både stress och sömnsvårigheter minskar.

Life listar tre träningstrender för dig som vill upptäcka nya hemmaträningsformer.

I Sverige tränar majoriteten av svenskarna någon gång i veckan, det visar flera hälsorapporter. Och att träning är bra för både kroppen och huvudet vet de flesta. Hela sex av tio kvinnor i Sverige uppger att de får ökad energi och blir piggare till följd av träning. En fjärdedel menar också att de känner mindre ångest. När det kommer till träning idag är många därför på jakt efter att hitta nya stimulerande träningsupplevelser för att fortsätta tycka att träning är något kul.

– Träningskulturen växer och trenderna blir allt fler. Gymmen och tränare idag har större krav på sig att leva upp till de förväntningar som många svenskar har. Skräddarsydda pass, holistiska träningsupplevelser och gym med känsloavdelningar låter galet för många men det bjuder även in för en annorlunda syn på träning. ”Ett nödvändigt ont” har varit en vedertagen beskrivning för motion men idag, mycket på grund av innovativa träningsformer, så har många istället genuint roligt på gymmet, säger Maria Wiberg, hälsorådgivare på Life.

…………….

De hetaste träningstrenderna just nu

Restriktioner är nu en del av vår vardag och hemmaträning genomsyrar alla träningstrender just nu. Många ställer sig frågan om en viss träningsform verkligen går att göra hemma och med lite kreativitet och en stark vilja så går det mesta att omvandla till ett hemmapass.

1. Yoga HIIT

Träningshybrider blir allt vanligare och ett av de senast tillskotten är Yoga HIIT. Det är en kombination av snabba kroppsaktiveringar (högintensiv intervallträning) fyllda med dynamiska yogaställningar. Klasserna avslutas ofta med en helkroppsstretchning genom olika yogaövningar och numera finns det en uppsjö av guidade pass online.

2.  Mörkrumsträning

Med rätt stämning blir allt bättre. Inklusive träningen. Gym har ofta fel belysning och det är lätt att känna sig utsatt i den starka lysrörsbelysningen. Släck därför lampan och kör igång. Många gym som erbjuder mörkrumsträning har utrustat salarna med rött ledljus likt ett mörkrum som används för att framställa fotografier. Men det funkar minst lika bra att röja undan i ett rum hemma och släcka de starka lamporna innan du drar igång.

3.  Kändisträning

Idag delar många världskända artister och skådespelare med sig av sina bästa träningstips och vissa har till och med gått så långt att de håller i egna pass. Chris Hemsworth och hans fru Elsa Patakay har en egen onlineplattform där hans team tipsar om träning, hälsa och håller i pass. Majoriteten av passen kräver knappt någon utrustning alls och är utformade så att du fortfarande kan göra dem hemma.

…………….

Tips på kosttillskott för dig som tränar:

Life Multivitamin Sport

Life Multivitamin Sport innehåller en hög dos av alla viktiga vitaminer och hela åtta mineraler anpassade för dig som idrottar regelbundet. En mix som är anpassad för vuxna och barn från 15 års ålder. 1 tablett täcker hela dagsbehovet av alla viktiga vitaminer.

Life Whey Professional Proteinpulver

Whey Professional är ett högkvalitativt proteinpulver bestående av tre sorters vassleprotein som tillsammans höjer det biologiska värdet på proteinet. Proteinpulvret är skräddarsytt för dig som vill ha maximalt med protein men minimalt med kolhydrater och fett och är utvecklat i samarbete med det svenska längdlandslaget.

Life Flexilett Nypon

Life Flexilett Nypon kapslar innehåller ekologiska nypon som är naturligt rika på vitamin C. Nypon bidrar till att bibehålla hälsosamma och rörliga leder. Nyponen växer på hög höjd i vulkanisk jord, jorden är rik på mineraler och på hög höjd är lufttemperaturen sval men solen stark vilket innebär att nyponen får utvecklas i långsam takt. Det resulterar i nypon som är mycket rika på vitaminer, mineraler och galaktolipider.

Träning | De hetaste träningstrenderna just nu
Örebroguiden

Källa Life
Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Det är viktigt med en balanserad kost och hälsosam livsstil.
Läs mer på lifebutiken.se/

You must be logged in to post a comment Login