De fem kan bli Årets svenska deckarförfattare 2020

Av den 8 september, 2020

Vid den digitala Crimetime-festivalen i slutet av september kommer för andra gången BookBeats pris till Årets svenska deckarförfattare att delas ut. Priset är helt datadrivet och baseras på hur populära, genomlyssnade och omtyckta de tre senaste böckerna från svenska deckarförfattare har varit under det senaste året. För att kvala in ska författaren ha släppt minst en deckare under de senaste tolv månaderna.  

De nominerade till Årets svenska deckarförfattare 2020 är:
Camilla Grebe, Mari Jungstedt, Denise Rudberg, Sofie Sarenbrant och Veronica Sjöstrand. Det är andra året i rad Mari Jungstedt och Sofie Sarenbrant är nominerade till priset, övriga tre är nominerade för första gången.

– Vi ser mycket fram emot att dela ut det här priset i samarbete med Crimetime i år igen. Deckargenren står sig stark bland lyssnarna. Förra årets vinnare Sofie Sarenbrant som är nominerad igen får konkurrens från flera som är med för första gången. Nu har BookBeats användare under ett par veckors tid sista chansen att lyssna på och ge toppbetyg till sina favoritdeckare innan vi utser vinnaren, säger Anna Riklund, Head of Content Curation på BookBeat. 

Även i år utses priset till Årets svenska deckarförfattare genom analys av användardata från över hundratusen svenska BookBeat-användare. Priset delas ut vid Crimetime Award den 26 september i år. 

– Över hundratusen användare som med sin verkliga lyssning visar vilken författare som är populärast, får högst snittbetyg samt har högst genomlyssning av sina böcker, bör ge den mest rättvisande bilden av vem som verkligen är bäst i en sådan populär genre som deckare, säger Anna Riklund.

Kultur | De fem kan bli Årets svenska deckarförfattare 2020
Örebroguiden

Källa: BookBeat

You must be logged in to post a comment Login