De är överallt – Betraktar oss – Ingen ser dem, men vissa känner deras närvaro

Av den 10 januari, 2019

Tillbaka i pålkranens puls är en spännande roman om det oförklarliga, lite mystiska och övernaturliga. Boken speglar en alternativ utveckling av samhället och kan ses som en smått postapokalyptisk dystopi.

”De historier som etsat sig fast i mig äger oftast en smart förutsättning eller lösning. Och med smart menar jag logisk men oväntad. Inte nödvändigtvis en twist eller slutknorr (även om det är effektivt) bara ett avslöjande som förklarar saker och ting på ett alternativt sätt, kanske till och med redan i första scenen, och därmed skapar en helt ny premiss för vad en berättelse kan tänkas handla om. Alla ’vet’ att det är på ett visst vis. Men tänk om det inte är det? Det var så den här boken kom till. För ni vet alla vad ett spöke eller en gengångare är, oavsett om ni tror på fenomenet eller inte. Säkerligen har ni även ett hum om anledningen till dess påstådda existens. Men tänk om …” 
– David Ek

Han kände det tydligt. Ytterligare en person var nu närvarande inne i hans privata sfär. Det var naturligtvis samtidigt helt och hållet omöjligt, eftersom ansiktskojan endast bestod av två kupade barnhänder runt ett litet ansikte i en sittbrunn, mitt ute på öppet hav.

Så länge Uriah Jones kan minnas har han alltid känt sig betraktad av osynliga ögon, men det är först nu som tjugofyraåring, när han börjar se händelser i förväg, saker ur hans liv som ännu inte skett, som han tvingas erkänna sanningen. Först tror han att han blivit galen, men när han upptäcker att det han förutspår verkligen sker, tvingas han ta varslen på högsta allvar. Allting ställs på ända när han får se sin egen död.

David Ek, född 1972 i Västervik, lever och frodas i det lilla brukssamhället Skärblacka, mellan Norrköping och Linköping. Skriver böcker med ett stänk av svärta, med tydliga inslag av det oförklarliga och mystiska. ”Tillbaka i pålkranens puls” är David Eks debutroman och är det andra fullängdsmanuset av totalt två färdiga och ett i skapelsens linda.

Titel: Tillbaka i pålkranens puls 
ISBN: 
978-91-8876-987-9
Författare: David Ek

Finns bland andra att beställa från Adlibris.

Kultur | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login