DC Brau till Sverige med Brau Pils

Av den 31 augusti, 2018

DC Brau till Sverige med Brau Pils – Nyhet i Systembolagets fasta sortiment!

Den 1 september 2018 släpps Brau Pils från det Washingtonbaserade bryggeriet DC Brau i Systembolagets fasta sortiment. Detta efter att kontakten med Great Brands AB etablerats för mer än fem år sedan på CBC (Craft Brewers Conference), kort efter att DC Brau startat sitt bryggeri.

”Denna möjlighet har byggts upp under en lång tid och vi ser fram emot att introducera vår pilsner till den skandinaviska marknaden”, säger DC Braus VD och grundare Brandon Skall.

Brau Pils är en pilsner i tysk stil med en maltig smak och tydlig beska. I ölet finns inslag av knäckebröd, aprikos och citrus. Brau Pils passar bra som sällskapsdryck, till rätter av fisk eller till ljust kött. 

Inför lanseringen i Sverige har Brau Pils fått en helt ny design som går i linje med DC Braus andra flaggskepps öl och kommer även att släppas på den amerikanska marknaden.

”Det här är en stor möjlighet för oss att fortsätta vår tillväxt som började i slutet av förra året, och satsningen i Skandinavien gör att vi kan investera i utökad produktion”, säger Skall.

Great Brands AB ser fram emot fortsatt samarbete med DC Brau och tidigare i somras släpptes även bryggeriets TurboBoost MultiBall IPA som en tillfällig lansering på Systembolaget. DC Brau grundades 2011 av Brandon Skall och Jeff Hancock och var det första bryggeriet inom Washington DC sedan 1956.

Brau Pils
SB artikelnr: 1201
4,5% 355ml burk
17.90:- + pant

Mat & Dryck | Brau Pils
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login