Profilen – Davide Lindqvist en riktig matentreprenör

Av den 24 november, 2019

Davide Lindqvist är en välkänd och ibland kontroversiell krögare som tidigare drev Stora Örebro, Lilla Örebro och Gamla Örebro men som efter försäljningen av restaurangerna inte riktigt klarade av att hålla sig från branschen.

Jag träffar Davide i hans projekt ”Krogen som inte finns”, där man under sommaren haft officiell premiär.

Hej Davide, jag tänkte att vi börjar med lite grundfrågor.

Namn?
– Davide Lindqvist.

Ålder?
– 41 år gammal.

Bor?
– I ett hus i Närkesberg.

Familj?
– Fru och två barn.

Yrke– Månskenskrögare och kökschef på Örebro kommun.

Vad är det bästa med Örebro?
– Jag vill nog inte begränsa mig till Örebro utan skulle vilja säga Örebro län, att det är ett län som på de 15 år jag bott här gått från ett negativt till ett län som är på frammarsch och känns modernt.

Vem är Davide?
– En arbetsnarkoman med alldeles för många idéer.

Vad brinner du för?
– Att hinna med så mycket som möjligt innan jag dör.

Berätta lite om ditt mat intresse.
– Det kommer från pappa, han är italienare som kom till Sverige och var med att starta en av de första pizzeriorna, så det är från honom intresset kommer det är lättsamt att bli inlärd i det italienska köket rent smakmässigt alltså rent smakmässigt.

Vilka restauranger har du jobbat för i Örebro?
– Strömpis, Wobbler, mina egna krogar Lilla Örebro, Stora Örebro och Gamla Örebro. Sen har man så klart hoppat in lite överallt på jobb.

Vilken motgång har format dig mest?
– Jag har haft många motgångar, jag har varit mobbad och mobbat. Jag har varit längst ned på näringskedjan, haft problem med alkoholen men jag tycker att man måste ta ansvar för sig själv det gäller hela livet. Man måste ha mat på bordet och den enda som kan lösa det är du själv, alla råkar ut för skit men det viktiga är hur man tar sig ur det helt enkelt.

Vilken är din största framgång?
– Den största framgången är nog att jag lyckats vända på livet från att bara jobba för att tjäna pengar, dricka sprit och festa till att bli en krögare, tjäna pengar och en erkänd kock.

Snabbfrågor

Stjärntecken?
– Fisk.

Förebild?
– Dave Mustaine i Megadeth.

Resmål?
– Budapest.

Film?
– Kollar aldrig på tv, men jag såg Tjernobyl nyligen och den var bra.

Musik
– Megadeth.

Restaurang i Örebro?
– Det får bli i Örebro län och Luripompa i Tiveden.

Bar i Örebro
– Sorella för det är där jag har varit de flesta gångerna.

Färg?
– Svart.

Dryck?
– Furmint ungerskt vitt vin.

Mat
– Ris.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
– Tränar.

Karl-Johan Sandberg, Profilen | Davide Lindqvist en riktig matentreprenör
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login