David Urwitz är tillbaka i Örebro

Av den 24 april, 2018

David Urwitz kommer till Stadsträdgården nu på lördag, den 28 april. David är aktuell med sin senaste skiva ”Jag fick ett piano av Pär och hans bror” som kom i februari och är ute på en stor vårturné med fjorton stopp i Sverige.

David Urwitz har ibland kallats Skandinaviens bäst bevarade hemlighet. Lite i skymundan har han skapat sig en alldeles egen plattform med en ständigt växande publik. I sina sånger skildrar Urwitz ofta en längtan till någonting annat. Han är lika mycket en historieberättare som musiker och skriver och framför sina låtar med ett stråk av vemod och inneboende melankoli, men alltid med hoppet starkt lysande.

Urwitz har släppt sju skivor och gjort över 500 konserter i Sverige och Norge. Han har samarbetat och turnerat med bland annat Peter LeMarc, Caroline af Ugglas, Cajsa Stina Åkerström, Eldkvarn och Uno Svenningsson.

Responsen på senaste albumet: Jag fick ett piano av Pär och hans bror” har varit fin, bland annat gav TT/Spektra den fyra av fem möjliga i betyg.

I rootsy.nu skrev Lars Svensson ganska symptomatiskt:
”David Urwitz sjunde album låter som de tidigare. Det är bra. Jag vet ingen svensk låtskrivare som så ihärdigt och begåvat beskrivit stämningar av ambivalens och längtan…”

I Sundsvalls Tidning skrev Torbjörn Berlin mer uppfordrande:
”Att denna Göteborgare, uppvuxen för övrigt i Trollhättan, precis som en viss LeMarc, inte har blivit större är en gåta. Eller rent ut sagt pinsamt. Urwitz är tio klasser bättre än arenarockaren Lasse Winnerbäck.”

Lördag 28 april kommer David Urwitz till Stadsträdgården.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login