Danslärare från New York gästar Showdansskolan Entré

Av den 7 augusti, 2019

Under sommarlovets sista dagar genomför Showdansskolan Entré en intensiv kurs i showdans och lyrisk jazz med fokus på teknik och koreografi. Kursens leds av Emma Andersson, erfaren dansare och danslärare på Showdansskolan Entré. Under kursens sista dag gästas de av Emily Bufferd, dansare och koreograf från New York.

I början av sommaren erbjuder showdansskolan sedan många år dansläger för de yngre förmågorna, i år kommer det även genomföras en kurs för de äldre ungdomarna. Dansintensiven riktar sig till de mer avancerade dansarna som vill slipa på teknik och koreografi. För att addera en extra krydda och verkligen kunna erbjuda något speciellt har Entré bjudit in en gästlärare från New York, Emily Bufferd.

Maud Johanssson, som är verksamhetsansvarig säger att:
– Det är extra roligt att kunna erbjuda något för dem som är över 14 år, eftersom aktiviteter för dem är lite begränsade under sommarlovet. Genom att ta hit en extern gästlärare kan vi få nya perspektiv och utöka vår kompetens inom dansen. Både Emily och Emma vassa koreografer och skickliga dansare. Det kommer bli kul och lärorikt!

Kursledare
Emma Andersson har dansat på Entré sedan starten 1997 och undervisat hos oss sedan 2007. Hon är utbildad vid Balettakademiens yrkesförberedande linje och dansestet på Risbergska skolan i Örebro, för att sedan fortbilda sig i New York där hon dansat på bland annat Broadway Dance Center och DNA. Emma har även arbetat på grund- och gymnasieskola med dans under flera år. Hon har bland annat medverkat som dansare i tv produktionen O helga natt, Örebrogalan samt Swinging Christmas med Bröderna Rongerdahl. Hon ingår även i vår showgrupp Hot shoes. Hos oss undervisar hon: Showdans, Lyrisk jazz och Balett

Gästlärare:
Emily Bufferd är verksam i New York och runt om i USA. Emily kommer ursprungligen från Florida med flyttade i tidig ålder till New York city för att förverkliga sin dröm. Idag undervisar hon på många kända skolor, så som Joffrey Ballet School, Broadway dance center och Steps on broadway. Emily producera även dans, hon är bland annat grundare till ”Young choreographers festival” som i år firar 10 år i New York City. Emily är också koreograf för kompaniet BEings dance.

» Mer info här «

Nöje | Danslärare från New York gästar Showdansskolan Entré
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login