Dansk lakrits-shot av introduceras i Sverige

Av den 1 oktober, 2018

Pure Lakrids blev på kort tid Danmarks populäraste shot och en svåröverträffad succé på landets krogar, nu kommer den handbryggda premiumdrycken till Sverige.

Det här är en framgångssaga som vid varje provsmakning får sanslöst bra respons, säger Calle Magnusson, brand manager på Altia Sweden som tagit Pure Lakrids till Systembolaget.

Ren lakritsrot, salmiaksalt och noga utvald vodka, blandat med perfekt balanserat vatten och rent, danskt socker. När Anders Smede och Lasse Hansen bestämde sig för att skapa en shot i premiumsegmentet var bara de bästa ingredienserna bra nog.

Det skulle löna sig att vara petig, visade det sig. På bara två år gick de från småskalig produktion i Anders Smedes lägenhet i danska Århus, till att bli en het trend bland gästerna vid danska bardiskar. Idag är Pure Lakrids den mest sålda shoten i hela Danmark.

Lakrits-shoten som fenomen introducerades redan på 1990-talet. Den blev ett måste inte bara på krogen, utan även på hemmafesten med kompisgänget. Idag tror sig de flesta veta hur den smakar. Men Pure Lakrids har tagit lakrits-shoten till en helt ny nivå. Det är en shot som verkligen smakar lakrits på ett annat sätt än man är van vid, säger Calle Magnusson, brand manager på Altia Sweden, som nu har tagit den danska succén till Sverige.

Ren vodka
Shot-segmentet har länge varit krogarnas sorgebarn, med sprit tillverkad av melass och en rad olika tillsatser för att balansera smaken. Vodkan i Pure Lakrids är däremot framställd på korn och råg. Ingredienserna blandas för hand och buteljeras manuellt i Århus, under ständig uppsikt av grundarna. Drycken går inte att köpa i den danska dagligvaruhandeln, utan återfinns enbart på krogen och i specialistbutiker.

Går att beställa på Systembolaget
I Sverige finns Pure Lakrids nu i Systemets beställningssortiment. Under hösten kommer den att introduceras på bland annat svenska skidorter, innan den lanseras på bred front på fler krogar i landet.

Vi bor i en del av världen som verkligen älskar lakrits. Därför är vi övertygade om att Pure Lakrids kommer att få ett fantastiskt mottagande. Det här är en framgångssaga som vid varje provsmakning får sanslöst bra respons, säger Calle Magnusson.

Pris inkl. moms
189,00kr
Systembolaget nr.
82353-01

Mat & Dryck | Pure Lakrids
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login