Daniel Norberg gör rösten till Klas Klättermus nu släpps trailern

Av den 21 december, 2016

Daniel Norberg har blivit ett känt ansikte genom sin varma och smarta humor i klassisk revy-anda, men i komprimerad form.

Han har haft stora framgångar på YouTube och belönats med en rad utmärkelser och priser, som Årets mest sedda klipp 2016 och 2015, Årets artist – Guldtuben 2016 och 2015, Årets mest kreativa YouTube-klipp 2016 – Big Buzz Awards samt Årets Webbhumor – Det svenska humorpriset. Daniel har också deltagit i folkkära tv-program som Doobidoo, Så ska det låta och Allsång på Skansen.

Daniel Norberg säger:
”Jag älskar att leka med min röst. När jag var liten kallades jag för ljudtapeten hemma. Mina röster och sånger var ständigt närvarande i alla rum. Det känns otroligt att jag nu kan få göra det jag så länge drömt om. Att få dubba en stor biofilm. Det känns riktigt roligt att få göra rösten till Klas! Jag tycker att han passar mig perfekt. Han är en glad och flummig filur med gitarren ständigt i handen. Det är en otroligt fin film med bra låtar, bra story och fina animeringar. Jag hoppas att publiken tycker om mitt röstjobb lika mycket som jag gör!”

Övriga svenska röster görs av Per Andersson, Lill Lindfors, Vanna Rosenberg, Erik Haag med flera.

Biopremiär den 7 april på Filmstaden i Örebro.

*****

Om filmen
”Klas Klättermus och hans små vänner i Hackebackeskogen lever farligt. Den glupske Mickel Räv och de andra rovdjuren vill inte skaffa mat på hederligt vis utan hotar ständigt med att äta upp dem. När Stickan Igelkott dessutom försöker att äta upp Farmor Skogsmus är det dags att skriva en lag för att stoppa laglösheten i skogen och till sin hjälp tar de Bamsefar. Nu ska alla djur i skogen vara vänner och det är förbjudet att äta upp varandra. Men Mickel Räv är fortfarande hungrig”

  • Svenska röster: Daniel Norberg, Per Andersson, Lill Lindfors, Vanna Rosenberg, Erik Haag med flera.
  • För regi svarar Rasmus A. Sivertsen, som bland annat regisserat publiksuccéerna ”Härifrån till Flåklypa” och ”Solan och Ludvig – Jul i Flåklypa”
  • Filmen är producerad av Qvisten Animation AS, som samproducerat ovan nämnda ”Flåklypa”-filmer.
  • Produktion och rollbesättning Sverige: BTI Studios/Niclas Ekstedt

Film & Spel | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login