Daniel Kane laddar för nya showen Elements

Av den 6 november, 2020

Daniel Kane är en Örebro baserad magiker som blev känd för svenska folket i och med sitt deltagande i Talang 2017. Daniel var dock redan innan Talang en av de magiker i Sverige med mest shower per år.

Nu är Daniel Kain på gång med den ny show ”Elements”, Örebroguiden fick sig en pratstund med honom över telefon för att få veta mer om den nya showen och vad som händer för övrigt.

Hej Daniel hur står det till?
–  Det är bra men har varit lite körigt, jag väntar på att mitt hus skall bli färdigbyggt så jag bor tillfälligt hos tjejen men är snart tillbaks i Örebro.

Du är på gång med en ny show eller hur?
– Ja det stämmer, Elements heter den och kommer att ha premiär under 2021 är det tänkt, egentligen var det meningen att den skulle haft premiär i år men med rådande situation så blir det inte så.

– Elements kan man säga är produkten av alla inspirationer jag haft genom åren när det gäller magin, olika magiker som har inspirerat mig inom tillexempel kortmagi, fågelmagi med mera.

– Iden till Elements fick jag för några år sedan när jag kört showen Impossible att jag skulle göra en show som byggde dels på de fyra elementen vilket jag inte riktigt bestämt hur jag skall få in i showen men jag har en del idéer jag jobbar med gällande det. Men främst var att beståndsdelarna av de magiker som inspirerat mig som David Copperfield, Lance Burton med flera även en del mindre kända som Jeff McBride tillexempel.

När är det meningen att showen skall ha premiär?
– Tanken var att showen skulle haft premiär det här året, men på grund av Corona så har det ju ställt till en hel del i nöjesbranschen. Så nu är planen att den skall ha premiär till våren 2021, vi planerar att köra den i Skandinavien där jag och mitt management har haft kontakt med ett antal teatrar både för våren och hösten samt att jag har lite idéer att ta in den i Finland där jag har lite kontakter.

Vad är tanken framåt med showen?
– Tanken är att den här showen skall fortgå i flera år och att jag skall utveckla den allt efter som.

Hur har Coronakrisen drabbar dig?
– Den har drabbat mig precis som alla andra i branschen riktigt hårt, jag hade stora delar av året uppbokat men nu är allt av eller ombokat. Men jag försöker se framåt och ägnar tiden åt att finslipa på showen.

Då får vi tacka för samtalet och önska lycka till.

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Daniel Kane laddar för nya showen Elements
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login